Vrouwelijk geweld in het Haags Pop Centrum

Vierde editie Girls Of Rock verloopt stroef

Angie van Huijzen I Foto's: Peter de Hoog ,

Afgelopen zaterdag vond de 4e editie van Girls of Rock plaats in het Haags Pop Centrum. Deze editie was een stuk rustiger dan voorgaande jaren. Ondanks dat het op een gegeven moment wel iets drukker is, werden de bezoekersaantallen van vorig jaar niet gehaald.

Vierde editie Girls Of Rock verloopt stroef

Afgelopen zaterdag vond de 4e editie van Girls of Rock plaats in het Haags Pop Centrum. Deze editie was een stuk rustiger dan voorgaande jaren. Ondanks dat het op een gegeven moment wel iets drukker is, werden de bezoekersaantallen van vorig jaar niet gehaald.

Aan het begin van de avond is het nog helemaal leeg en blijkt dat de eerste band 'Face The Public' niet is komen opdagen en niet eens het fatsoen had om dit te laten weten aan de meiden van het HPC. Hierdoor kan de avond pas rond half 11 beginnen in plaats van de geplande tijd van half 9, waardoor de meesten toch een beetje duf worden en sommigen ook weer vertrekken. 

Uiteindelijk begint de avond dus rond half 11 met 'Planet Eyelash', een groep van vijf meiden die punk spelen.Ondanks dat de meiden ontzettend leuk zijn en goed overkomen op het podium, is dit niet hun beste avond. De nummers zijn een beetje simpel en oppervlakkig, maar dit proberen ze dan te voorkomen en apart te zijn door een voice decoder te gebruiken in plaats van normale zang in heel veel nummers. De muziek is voorspelbaar en klinkt pijnlijk in de oren. Het is echt ongelooflijk jammer dat de muziek zo ongeoefend klinkt, maar bij een talentenshow zouden ze er meteen uitgestuurd worden.Wat wel bijzonder frappant is, is dat er twee slaggitaristen zijn, maar er geen 1 solo in het complete optreden voorbij komt. Het is ook zo dat het hele optreden keihard is, er is geen rustmoment, gewoon één grote cafeïnerit. Je kan de muziek vergelijken met iets te eten te snel wegwerken: Het gaat wel, maar je krijgt er snel genoeg van en je kan er niet veel van wegkrijgen. 

De avond gaat snel door en eindigt met 'Hey Nikita', een bandje dat vooral een beetje relaxte rock speelt.Wat het al apart maakt is dat zij met zijn tweeën spelen, omdat de bassiste ziek was. Zelfs zonder de bassist heb je niet het idee dat er iets mist. De zangeres met de gitaar gebruikt regelmatig zwaardere noten om de bas te vervangen, waardoor je uiteindelijk toch nog een complete band voorgeschoteld krijgt. De samenhang van de nummers is nu al heel goed met veel variatie en aparte eigen nummers die niet echt in een hokje te plaatsen zijn en die ook niet zozeer te vergelijken zijn met andere bands. Ze hebben van alles een beetje door elkaar gegooid, lekker relaxed gemaakt en er hun eigen ding van gemaakt. Aangezien ze nu alleen maar met een drumster en gitarist/zangeres waren, ben ik pas echt benieuwd hoe het klinkt met de complete band aanwezig. 

Met een avond die wat raar verliep en waar de ene band niet echt hun avond had en de ander een moeilijk probleem moesten oplossen, was de sfeer wel erg gezellig en wordt dit hopelijk volgend jaar wel ietsje drukker.