Vijfde editie van Paspartouille

Feest voor jong en oud

Ramond Jaggessar ,

Afgelopen zondag was alweer de vijfde editie van Paspartouille met voor de tweede keer de ANNA als lokatie . De ANNA is een groot pand gelegen in de directe omgeving van het Vredespaleis.

Feest voor jong en oud

Afgelopen zondag was alweer de vijfde editie van Paspartouille met voor de tweede keer de ANNA als lokatie . De ANNA is een groot pand gelegen in de directe omgeving van het Vredespaleis.

Nieuw bij deze editie van Paspartouille is een theatervoorstelling bedoelt voor kinderen. Familietheatergezelschap Artis speelt hun eerste try-out van het stuk "Het geheim van de Arabische vogel". Het is een spannend verhaal over een prins die op zoek gaat naar de mystieke Arabische vogel om daarmee zijn zieke vader te genezen. De aanwezige kinderen worden in het verhaal meegezogen en ook voor de ouders is het een vermakelijk stuk.

Frenk van Meeteren trapt het muzikale programma af van Paspartouille. Frenk speelt een combinatie van Blues, Jazz en Country. Jammer genoeg is er niet al te veel publiek aanwezig.

Typisch voor Paspartouille is de aanwezigheid van Oud Hollandsche Spelen, zoals Hoelahoeps, Sjoelen, Diabolo en de Stokkenvanger. Opgemerkt moet worden dat hoewel dit op het programma voor de kinderen stond, dit ook door oudere "kinderen" leuk werd gevonden.

De raps van Umit-C en de glimlach op zijn gezicht passen perfect bij het zonnige weer. Dat er niet veel publiek was deerde Umit zichtbaar niet veel. Loslopende kinderen kunnen bij Paspartouille wel eens voor leuke situaties zorgen. Bijvoorbeeld wanneer een jongetje naast de rappende Umit komt te staan. Jammer dat Umit maar een korte set deed van een half uur, want het klonk wel goed. 

Als hetzelfde jongetje naast Narrows met een bloemetje komt te staan, zorgt dit voor een schril contrast. Narrows speelt akoestisch een melancholisch en deprimerend set, terwijl er naast hem een onschuldig jongetje met bloempje staat. De zanger van Narrows ziet er wel de humor van in.

De band Note speelt alternatieve rock. Dit is het eerste optreden
van Note met een drummer. De band is hard op weg om serieus bekend te worden en zoeken zelfs nog een gitarist. Recentelijk hebben de leden een demo uitgebracht genaamd 'Nobody owns the earth'. Het publiek heeft Note in ieder geval mee.

Tegenover Note staat DJ San Miguel geprogrammeerd. Hij heeft in het begin wat problemen om de set werkend te krijgen, maar als het eenmaal werkt komen de warme klanken van diverse reggae tracks uit de speakers. Perfecte muziek voor het zonnige weer. Alleen jammer dat er al sowieso niet veel publiek is komen opdagen, en het grootste gedeelte ook liever bij Note is gaan kijken.

Vuigtuig maakt Nederlandstalig Rock&Roll met hier en daar een vleugje smartlap. Het feit dat ze Nederlandstalig zingen maakt het al verfrissend genoeg om deze band te bekijken, zeker als teksten over zeemannen en boten je aanspreekt.