Lucky Joker wint tweede voorronde Talent Event Lucky Joker wint tweede voorronde Talent Event

Een gezellig avondje rocken in de Paap

, Angie van Huijzen

Lucky Joker wint tweede voorronde Talent Event

Een gezellig avondje rocken in de Paap

Angie van Huijzen ,

Afgelopen donderdag was er weer een voorronde van de derde editie van Talent Event. Een avond vol tienerbands in de Paap zorgt voor veel gezelligheid en een drukke zaal. Met een finaleplek en een studio-opname in het visioen zijn alle drie de bands erg gemotiveerd om te winnen.

Een gezellig avondje rocken in de Paap

Afgelopen donderdag was er weer een voorronde van de derde editie van Talent Event. Een avond vol tienerbands in de Paap zorgt voor veel gezelligheid en een drukke zaal. Met een finaleplek en een studio-opname in het visioen zijn alle drie de bands erg gemotiveerd om te winnen

Deze avond wordt verzorgd door de muziek van Lucky Joker, The Smiling Raspberries en The Ties. Aan het begin van de avond als Lucky Joker, een groep hippe jongens, op het punt staat te beginnen, is het nog niet al te druk in de zaal. Maar het is pas vroeg in de avond, dus dat is te begrijpen. Deze eerste band ziet er erg apart uit, met onder andere een leadzanger met lange dreads en een aparte kledingstijl. Hun muziek valt te vergelijken met bands als Good Charlotte en klinkt ook een beetje commercieel; alsof je naar een Highschool-film zit te kijken. Het moet wel net je smaak zijn, maar het is sowieso wel catchy muziek die populair onder jongeren gezien kan worden. 

Als volgende band staan The Smiling Raspberries klaar, een groepje van 3 meisjes en een man die ook met een aantal nummers meespeelt. Dit zijn 3 meiden die wel erg leuk en lief overkomen op het podium, maar het klinkt soms wel ietwat vals in de oren. Ze hebben wel lekkere nummers, die doen denken aan The Counting Crows. Maar ze moeten eigenlijk geen hoge noten proberen, die er toch iets te vaak tussendoor komen. Hierdoor worden de leuke nummers bij het publiek een beetje op de achtergrond gedrukt. 

De avond gaat nu heel snel door en de laatste band, The Ties, beginnen al meteen met het opbouwen van hun spullen. Voordat ze ook maar beginnen, zie je nu al dat het waarschijnlijk aparte muziek gaat worden. Met alle mannelijke bandleden in fancy jaren ’50 kleren begin je al benieuwd te worden wat voor nummers hieruit gaat komen. De muziek in de zaal gaat uit en ze beginnen al meteen met een lekker hard rocknummer dat de boel eruit knalt. De hele avond gaat ook door met lekkere ouderwetse rocknummers die je met de echte classics kan vergelijken. En ook het publiek dat speciaal voor hun is gekomen, is er helemaal weg van.

De zaal is in het verloop van deze lange gezellige avond steeds drukker en drukker aan het worden en bij de uitslag mag het publiek meebeslissen wie er naar de finale gaat. Vrienden en familieleden dringen zich meteen bij het stemhoekje naar voren om voor hun lievelingsband te stemmen. Na 20 minuten komt de jury terug na goed overlegd te hebben met elkaar. Ondanks dat de meerderheid van de stemmen uit het publiek naar de laatste band The Ties gaat, heeft de jury toch besloten dat ze Lucky Joker door naar de finale willen laten gaan. Lucky Joker geeft nog een erg leuke toegift en heeft hiermee ook gelijk een studio-opname en een welverdiende plaats in de finale gewonnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag