Festival Picnic in the Park afgelast Festival Picnic in the Park afgelast

Tegenvallende kaartverkoop doet festival de das om

, Fiona Fortuin

Festival Picnic in the Park afgelast

Tegenvallende kaartverkoop doet festival de das om

Fiona Fortuin ,

Het festival Picnic in the Park is afgelast. De tegenvallende kaartverkoop heeft organisator The Entertainment Group (TEG) doen besluiten dit jaar over te slaan. Het festival zou 21 juni in het Haagse Zuiderpark plaats vinden. "We merken dat consumenten selectiever zijn geworden in waar ze hun geld aan uitgeven."

Tegenvallende kaartverkoop doet festival de das om

Het festival Picnic in the Park is afgelast. De tegenvallende kaartverkoop heeft organisator The Entertainment Group (TEG) doen besluiten dit jaar over te slaan. Het festival zou 21 juni in het Haagse Zuiderpark plaatsvinden. De line-up met onder meer Joe Jackson, Room Eleven, Lucky Fonz III en Novastar is al enige tijd rond en met nog een maand te gaan zijn er tweeduizend van tienduizend beschikbare kaarten verkocht. Maar dat is volgens TEG te weinig om het festival met succes te kunnen voortzetten.

De tegenvallende kaartverkoop vindt volgens de organisatie zijn oorzaak in de recessie. "We zijn ervan overtuigd dat Picnic in the Park een succesvol concept is", zegt TEG marketing directeur Karen Nitschke. "De voorgaande edities tonen dat ook aan. We merken wel dat consumenten selectiever zijn geworden in waar ze hun geld aan uitgeven. 49,50 euro voor een line-up met internationale namen is een redelijke prijs, het lijkt erop dat mensen in hun selectie de keuze toch niet op Picnic in the Park laten vallen. Misschien is het nog te onbekend. Zo loopt bijvoorbeeld Symphonica in Rosso, een ander evenement van ons, weer wel erg goed. Daar is dit weekend een extra dag aan toegevoegd."

Picnic in the Park, dat tweemaal eerder in Den Haag plaatsvond, is van oorsprong een festival van The Alternative. Nadat TEG in 2007 The Alternative kocht, besloot TEG de organisatie hiervan op zich te nemen. Een paar weken terug meldde 3VOOR12 al dat De Beschaving dit jaar niet doorgaat. Volgens Nitschke is er geen relatie tussen beide afgelastingen. "Soms lopen dingen zo. Het geld is niet op, we blijven juist actief in het neerzetten van nieuwe, spraakmakende festivals. In 2010 zal daarom Picnic in the Park weer gewoon plaatsvinden."

Het is nog niet duidelijk of concerten van de geboekte artiesten naar een andere plek kunnen worden verplaatst.
Zij die al kaarten hebben gekocht, ontvangen persoonlijk bericht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag