Deelnemers X-Vektor 2009 bekend Deelnemers X-Vektor 2009 bekend

Wie speelt er op State-X New Forms 2009?

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Deelnemers X-Vektor 2009 bekend

Wie speelt er op State-X New Forms 2009?

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Op de oproep van het Haagse State-X New Forms festival voor nieuw underground talent uit Nederland leverde maar liefst 73 inschrijvingen op. Via voorrondes komen er uiteindelijk twee acts op State-X New Forms te staan, op 11 en 12 december in het Paard van Troje. De twaalf geselecteerde deelnemers aan X-Vektor 2009 zijn vandaag bekend gemaakt.

Wie speelt er op State-X New Forms 2009?

Op de oproep van het Haagse State-X New Forms festival voor nieuw underground talent uit Nederland leverde maar liefst 73 inschrijvingen op. Via de avonden in Bazart (Den Haag), Worm (Rotterdam) en Koornbeurs (Delft) en optredens op TodaysArt (Den Haag) en ZXZW (Tilburg) komen er uiteindelijk twee acts op State-X New Forms te staan, op 11 en 12 december in het Paard van Troje. De twaalf geselecteerde deelnemers aan X-Vektor 2009 zijn vandaag bekend gemaakt.

Het beluisteren van alle inschrijvingen was een hele kluif voor de drie programmeurs van State-X New Forms, Jan Borchers, Martijn Verlinden en Henk Koolen. Martijn: “Ja het was erg vermoeiend, maar de inschrijvingen waren wel van een erg hoog niveau. Wat wel opviel was dat er heel veel echt goede bands tussen zaten, maar die gewoon niet op State-X New Forms passen.” Ook waren het voornamelijk bands die zich hebben ingeschreven. “Ongeveer tweederde van de inschrijvingen waren bands, de rest elektronische acts. In de uiteindelijke selectie is het half om half geworden.”

De twaalf geselecteerde acts worden nu verdeeld over drie avonden, waarna uiteindelijk weer zes acts doorgaan naar de festivals ZXZW en TodaysArt. Martijn: “Henk, Jan en ik gaan ook tijdens deze avonden jureren. Op TodaysArt en ZXZW willen we ook graag juryleden van deze festivals, maar ik weet niet of dat haalbaar is aangezien zij dan druk zijn met het festival.” Uiteindelijk zijn er twee acts die op State-X New Forms mogen spelen. “Waarschijnlijk gaat er één band en één elektronisch act door naar het festival.”

De deelnemers van X-Vektor 2009 zijn:
Boom Boom du Terre (www.myspace.com/boomboomduterre)
DB-Eat (www.myspace.com/eatdb)
Fragments of Duration (www.myspace.com/fragmentsofduration)
Firetime (www.myspace.com/firetimespace)
Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte (www.myspace.com/hetbreindatkwamuitderuimte)
Julian Frenky en zijn mededogenloze jongens (geen MySpace)
Machinist (www.myspace.com/machinistdrone)
MB:Glitchcore (www.myspace.com/mbglitchcore)
MiaMia (www.last.fm/music/miamia)
NoizBoiz (www.myspace.com/noizboizkru)
Piaz (www.myspace.com/piazmusic)
Suvorov (www.myspace.com/suvorovband)

Data eerste rondes:
-  donderdag 25 juni 2009 (Bazart , Den Haag)
-  vrijdag 26 juni 2009 (Worm , Rotterdam)
-  zaterdag 27 juni 2009 (Koornbeurs , Delft)

Data tweede rondes:
- 20 september (ZXZW, Tilburg)
- 25 en 26 september (TodaysArt, Den Haag)

State-X New Forms is op 11 en 12 december in het Paard van Troje. Naast een plek op het festival krijgt de meest elektronische act 500 singles via het Haagse Antilounge label uitgereikt en de beste band krijgt 500 singles via het Haagse Tegel Records label. Ook krijgen de acts een workshop met een andere muzikant aangeboden.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag