Cd-presentatie WOOT een groot succes Cd-presentatie WOOT een groot succes

Joelende meisjes breken de tent af

, Angie van Huijzen I Foto's: Ramond Jaggessar

Cd-presentatie WOOT een groot succes

Joelende meisjes breken de tent af

Angie van Huijzen I Foto's: Ramond Jaggessar ,

Vrijdag 8 mei had de band WOOT hun Cd-presentatie in De SuperMarkt. Dit was vanaf het begin van het optreden al een groot succes en na deze avond is er duidelijk nieuw leven geblazen in indiepop.

Joelende meisjes breken de tent af

Vrijdag 8 mei had de band WOOT hun Cd-presentatie in De SuperMarkt. Dit was vanaf het begin van het optreden al een groot succes en na deze avond is er duidelijk nieuw leven geblazen in indiepop. 

Zodra je door de deuren heenstapt van het café, kom je er nauwelijks doorheen. Al voordat het is begonnen zit het barstensvol en kan je je kont niet keren zonder tegen mensen op te botsen. Er is een gigantische opkomst voor de cd-presentatie van deze band.

Met al een geweldige opwarmer, David Benjamin, als voorprogramma, knalt WOOT er al helemaal uit en dat merk je zeker aan het publiek. Het hele optreden door zitten de mensen mee te klappen en te joelen. En het gaat zelfs zover dat er een aantal keren grote pits ontstaan en meisjes over het publiek heengedragen worden. 

Op een gegeven moment beginnen de 13-jarige groupies, waarmee het café vol zit, pas helemaal gek te worden. De drummer pakt er een grote drumvellenverzameling bij die je ook bij Japans drumwerk gebruikt ziet worden, geeft dit aan een grote jongen in het publiek om dit vast te houden en  begint daarop te drummen in plaats van op zijn drumstel. Dit klinkt erg gaaf en maakt het nummer, dat al enigszins bedreigend overkomt, nog spannender. Het geeft nog iets extra power aan de muziek die gespeeld wordt. Je krijgt er een duidelijk adrenalinegevoel van en je merkt dat aan alles bij het publiek dat wild rond begint te springen. 

De stijl van WOOT kan je vooral plaatsen binnen de Indiepopstijl en veel nummers hebben duidelijk iets weg van The Beatles, waar dan wat Jimmy Hendrix en Radiohead doorheen stroomt. Het valt niet goed te plaatsen in de normale Indiemuziek, ze creëren toch wel een unieke stijl met hun muziek. 

Na het optreden dringt de hele groep mensen zich al meteen naar voren om een cd in handen te krijgen. Dit is duidelijk een geweldige avond geweest voor de jongens van de band en ze verdienen een applausje. Het enige nadeel van de avond is dat het café wel volzat met jonge tienermeisjes en het meer een schoolfeest was in plaats van een cd-presentatie. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag