Miss Montreal, tenger meisje met een dijk van een stem Miss Montreal, tenger meisje met een dijk van een stem

Kaasmeisje verovert Gouda

, Linda Bruggeman | Foto’s: Ron van Varik

Miss Montreal, tenger meisje met een dijk van een stem

Kaasmeisje verovert Gouda

Linda Bruggeman | Foto’s: Ron van Varik ,

Afgelopen vrijdag trad Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal op in So What in Gouda. Sanne is snel bekend geworden door het liedje dat ze inzong voor een smeerkaasreclame. Het tengere meisje heeft een gouden strot, en veroverde vrijdagavond de kaasstad volledig.

Kaasmeisje verovert Gouda

Afgelopen vrijdag trad Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal op in So What in Gouda. Sanne is snel bekend geworden door het liedje dat ze inzong voor een smeerkaasreclame. Het tengere meisje heeft een gouden strot, en veroverde vrijdagavond de kaasstad volledig.

So What in Gouda is aan het opkrabbelen uit een dip na de zomerstop. Er staan een aantal goede bands op het programma voor dit seizoen, zoals Aqua de Annique, Sabrina Starke, De Jeugd van Tegenwoordig, Robbie Valentine en Action in DC. Ook het 'Twee, a tiny spring festival’, wat dit jaar voor het eerst gehouden werd, sloeg erg goed aan, zegt Bram Talman, woordvoerder van So What. Volgend jaar komt er een 2e editie onder een nieuwe naam. Wat uniek is aan dit festival, is dat er vier buitenlandse bands optreden, die nog niet eerder in Nederland hebben opgetreden.

Maar vanavond is het de beurt aan Miss Montreal. Voordat zij met haar band gaat optreden, wordt het publiek opgewarmd door het voorprogramma van Jessica Hoogenboom. Haar nummer 'Misses shy' wordt regelmatig gedraaid op 3FM. Een erfenis van de 'Serious Talent' periode. Haar popsongstijl is niet echt vernieuwend, wat goedgemaakt wordt door een mooi stemgeluid. Helaas komen de vocalen niet volledig uit de verf omdat de microfoon te zacht staat. Op de begeleidingsband is niets aan te merken. De nummers gaan over de standaard onderwerpen: liefde, op zoek naar geluk en laat me niet alleen.

Na de podiumombouw komt Sanne Hans met haar band het podium op. Miss Montreal is een iel meisje , maar jemig, wat een dijk van een stem! Op de vraag of Gouda dicht bij Den Haag ligt, wordt door het publiek met gemopper geantwoord dat dat toch niet helemaal waar is. Ze start met het nummer 'Monkeywalk'. Haar tweede liedje 'Rose' gaat over haar zusje. "Nee", zegt Sanne, "ze is niet dood". Ze wilde graag in een lied verwoorden wat haar zusje voor haar betekent. Sanne praat haar liedjes op een vrolijke manier aan elkaar. Ze sleept het publiek mee en zegt dat ze nu toch wel toe is aan een biertje. Haar gitarist Michi Schwiemann geeft aan toch ook wel een biertje te lusten. Met spoed rent de bedreven tourmanager de zaal in om bier te regelen. Ondertussen krijgt zo ook van het publiek een biertje aangereikt.

Dan is het tijd voor haar hitsingle 'Just a flirt', wat door het publiek enthousiast meegezongen wordt. Vooral het stuk 'you were just an asshole anyway!' wordt luidkeels meegeblèrd terwijl Sanne haar mond houdt. Miss Montreal heeft het erg naar haar zin, wat Sanne dan ook regelmatig tussen de liederen door vermeldt. Tussendoor vertelt ze trots dat ze vandaag voor het eerst hakken aanheeft. Ze heeft van haar leven nog nooit hakken aangehad, en het is dan ook even wennen. Dit wordt door het publiek beantwoord met luid applaus en gejoel.

Volgende maand komt het nieuwe album van Miss Montreal uit. Voor de opnames moest Miss Montreal naar Portugal en bedacht daar de tekst op het nummer 'this one's for you'. Een vrolijk liedje met een refrein dat nu nog steeds in het hoofd blijft hangen.Het nummer 'Home' gaat over dat alles soms kut is, maar dat je dan altijd een eigen stekkie hebt, waar je je thuis voelt en alles oke is. Ze sluit af met haar nieuwe single 'This is my life'. Het publiek wil meer en joelt om een toegift. Hierop reageert Sanne: "We lopen even het podium af en dan komen we weer terug ssssttt. Maar eerst even wat drinken". Hierna brengt ze het lied 'Just a flirt' nog eenmaal ten gehore en dan is het echt afgelopen.

So What kan terugblikken op schitterende avond met een positief, verrassend optreden. Miss Montreal staat als een huis en is dan ook klaar voor de grotere optredens.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag