Vol Bazart geniet van charmante Giovanca Vol Bazart geniet van charmante Giovanca

Nieuwe editie Jazzin’ Bazart succesvolste tot nu toe

, Remco van der Ham | Foto’s: Michella Kuijkhoven

Vol Bazart geniet van charmante Giovanca

Nieuwe editie Jazzin’ Bazart succesvolste tot nu toe

Remco van der Ham | Foto’s: Michella Kuijkhoven ,

Cultureel jongerencentrum Bazart had afgelopen vrijdag de tot nu toe meest succesvolle editie van Jazzin’ Bazart, de samenwerking tussen Bazart en stichting Prospero, met de inmiddels bekende zangeres Giovanca. In een afgeladen Bazart gaf zij een uitstekend optreden en veroverde ze de harten van de aanwezigen

Nieuwe editie Jazzin’ Bazart succesvolste tot nu toe

Cultureel jongerencentrum Bazart had afgelopen vrijdag de tot nu toe meest succesvolle editie van Jazzin’ Bazart, de samenwerking tussen Bazart en stichting Prospero, met de inmiddels bekende zangeres Giovanca. In een afgeladen Bazart gaf zij een uitstekend optreden en veroverde ze de harten van de aanwezigen.

Het grote publiek leert Giovanca kennen in 2007 door ‘As long as we’re in love’, het duet met Wouter Hamel waarmee de hitparades worden gehaald. In maart 2008 verscheen haar debuutalbum ‘Subway Silence’ waarvan inmiddels de tweede single ‘Joyride’ uit is. Het is ook het nummer waar haar set vanavond mee begint en het zorgt ervoor dat het publiek er meteen lekker in komt. De muziek van Giovanca is jazzy, funky en klinkt ook heel ‘eigen’. Vanaf het eerste moment is ze bezig om het publiek zoveel mogelijk te betrekken bij het optreden en dat doet ze op zeer charmante wijze. Het duurt dan ook niet lang voor ze iedereen aan het dansen, klappen en zingen krijgt.

Het is vanavond niet alleen Giovanca zelf die de show steelt, ook haar bandleden maken indruk. Zij hebben dan ook allen al een indrukwekkende staat van dienst en stonden eerder met acts als Postman, Boris, Zuco 103 en Wouter Hamel op het podium. Tim Dudek (drums), Eelco Topper (toetsen) , Danny la haye (bas), Rory Ronde (gitaar), Sietske Morsch & Tahirah Sabajoh (achtergrondzang) krijgen ook allemaal de ruimte om hun eigen ding te doen.

De set heeft een goede opbouw en wordt nergens saai. Swingende nummers als de eerste single ‘On my way’ worden afgewisseld met subtieler werk als het mooie ‘Pure bliss’. Op 20 maart is Giovanca weer te bewonderen in de regio, en wel in het LVC te Leiden. We kunnen het iedereen aanraden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag