Rob Lutes hypnotiserend goed Rob Lutes hypnotiserend goed

Canadese singer-songwriter in het Paard

, Anna van den Broek

Rob Lutes hypnotiserend goed

Canadese singer-songwriter in het Paard

Anna van den Broek ,

Rob Lutes is eigenlijk een eenkoppige band uit Montreal, maar donderdag 5 februari stond hij samen met Rob MacDonald in het Paard. De Canadees is een singer-songwriter, maar niet zo een als andere. Met zijn rauwe stem en aparte teksten is hij origineel en meeslepend. Het enige waar de twee mannen mee op het podium staan, zijn zijzelf met beide een semi-akoestische gitaar.

Canadese singer-songwriter in het Paard

Rob Lutes is eigenlijk een eenkoppige band uit Montreal, maar donderdag 5 februari stond hij samen met Rob MacDonald in het Paard. De Canadees is een singer-songwriter, maar niet zo een als andere. Met zijn rauwe stem en aparte teksten is hij origineel en meeslepend. Het enige waar de twee mannen mee op het podium staan, zijn zijzelf met beide een semi-akoestische gitaar. De lange nummers van de twee mannen waren half geschreven, half geïmproviseerd. Wat het alleen maar boeiender en 'spannender' maakte. Bij gehypnotiseerd stond het publiek af en toe te kijken naar het vinger werk van de mannen op hun gitaren. Vooral MacDonald weet goed hoe hij gitaar moet spelen.

Tussen de nummers door praat Lutes met het publiek en vertelt hij over zijn nummers. Wat houden de nummers in, waar gaat het over en hoe is hij op de tekst en noten gekomen. MacDonald houdt zich tijdens de praatjes van Lutes meer op de achtergrond. Verschillende nummers van Lutes zijn geïnspireerd op nummers van Chris Smither. Dat kwam een paar keer naar voren tijdens het optreden. Smither is dan ook een groot voorbeeld voor Lutes.

Zoals veel bands, waren ook deze mannen blij om in Nederland te zijn. Niet voor wat buitenlanders eigenlijk standaard doen in Nederland. Nee, het is lekkerder weer hier dan in Canada. Zo waren er vaker opmerkingen van de twee mannen, die het kleine publiek amuseerden. MacDonald wilde graag foto's van hem en Lutes op zijn eigen cameraatje. Iemand uit het publiek werd vervolgens gevraagd om wat foto's te maken. Ook poseerde de twee heren 'actie' foto's voor hun eigen memoires.

De kleine zaal van het Paard was nog niet eens half vol, maar toch haalde dat het enthousiasme van beide Canadezen niet omlaag. Tijdens het optreden speelde de mannen voornamelijk nummers van hun vierde en daarmee nieuwste cd. Het zijn wat rustigere en meer beladen nummers dan op de vorige cd's. Ondanks dat er niet een hele band mee op tour is, op de cd wordt in de nummers minimaal gebruik gemaakt van vijf verschillende instrumenten, was het een indrukwekkend optreden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag