No Comment presenteert ‘Hey, hey’ in Zwarte Ruiter No Comment presenteert ‘Hey, hey’ in Zwarte Ruiter

Singlepresentatie met vertraging

, Annelies van Es | Foto's: Ron van Varik

No Comment presenteert ‘Hey, hey’ in Zwarte Ruiter

Singlepresentatie met vertraging

Annelies van Es | Foto's: Ron van Varik ,

Het is vrijdag de dertiende en No Comment, een Haags/Westlandse band, presenteerde hun nieuwe single in De Zwarte Ruiter op de Grote Markt. Het laatste werk van de band stamt nog uit het jaar 2007. En bijgelovig of niet, als er wat mis gaat kun je er op vrijdag de dertiende in ieder geval een reden aan geven.

Singlepresentatie met vertraging

Het is vrijdag de dertiende en No Comment, een Haags/Westlandse band, presenteerde hun nieuwe single in De Zwarte Ruiter op de Grote Markt. Het laatste werk van de band stamt nog uit het jaar 2007. En bijgelovig of niet,  als er wat mis gaat kun je er op vrijdag de dertiende in ieder geval een reden aan geven.

De Zwarte Ruiter is afgeladen vol met familie, collega’s, bobo’s en fans. Roel Helleman (zang/gitaar), Elvedin Hodzic (gitaar), Robert Andrun (bas) en Patrick Gronsveld (drums) zijn er helemaal klaar voor om hun nieuwe single te presenteren. Maar het voltallige publiek is wat onrustig, “spelen gvd” klinkt ons in de oren. Helaas is er wat mis met de bekabeling en de starttijd van het concert van 23.00 uur wordt niet gehaald. Na lang wachten, én het is inmiddels al de veertiende februari, klinken de eerste klanken. Geen uitgebreid introductiepraatje van frontman Roel, naar eigen zeggen omdat we al lang genoeg gewacht hebben, maar meteen knallen.

Nieuw en oud materiaal wordt afgewisseld. De nieuwe sound ligt aardig in het gehoor bij de bezoekers. Vernieuwend? Nee, maar het wiel kan maar één keer uitgevonden worden. Het van oorsprong coverbandje weet met ‘I predict a riot’ van The Kaiser Chiefs de sfeer er wat meer in te krijgen. Vol verwachting wachten we op de single, die wel oké klinkt en in je hoofd blijft hangen. Dat het geluid erg slecht is, mag de pret niet drukken. Het publiek kan bij de tweede uitvoering van het nummer, na het uitreiken van de eerste single onder luid applaus, al lekker meeblѐren.

Aan enthousiasme bij deze jongen honden geen gebrek. Af en toe een valse noot wijten we maar aan de zenuwen, evenals het enorm rommelige karakter. De B-kant van ‘Hey, hey’ , het nummer ‘Brain death’, beukt aardig en wordt live opgeleukt met een stukje ‘Killing in the name’ van Rage Against The Machine. Live rockt ‘Hey, hey’ meer dan op de single. ‘Brain death’ rockt sowieso wat meer. De singles vonden gretig aftrek, en voor 5 euro kan je dat dan ook niet laten.

Aan enthousiasme en pretenties geen gebrek. Maar klaar voor de festivals? Mwa, eerst nog maar eens meer oefenen! Dan gaat het vast goed komen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag