Karma’s Kitchen neemt clip ‘L.O.V.E.’ op Karma’s Kitchen neemt clip ‘L.O.V.E.’ op

Rode opgeblazen harten vliegen door het LVC

, Jane Mooijenkind | Foto’s: Eefje Lammers

Karma’s Kitchen neemt clip ‘L.O.V.E.’ op

Rode opgeblazen harten vliegen door het LVC

Jane Mooijenkind | Foto’s: Eefje Lammers ,

Karma’s Kitchen nam zaterdag 7 februari een deel van de videoclip ‘L.O.V.E.’ op in het LVC te Leiden. Voor deze speciale gelegenheid nodigde Karma’s Kitchen familie, vrienden en fans uit om te figureren in de videoclip. Ongeveer honderd enthousiastelingen stonden tijdens de opnames met rode harten te zwaaien, te dansen en mee te zingen.

Rode opgeblazen harten vliegen door het LVC

Karma’s Kitchen nam zaterdag 7 februari een deel van de videoclip ‘L.O.V.E.’ op in het LVC te Leiden. Voor deze speciale gelegenheid nodigde Karma’s Kitchen familie, vrienden en fans uit om te figureren in de videoclip. Ongeveer honderd enthousiastelingen stonden tijdens de opnames met rode harten te zwaaien, te dansen en mee te zingen. De clip zal vanaf midden maart te zien zijn en is een onderdeel van de singlerelease van ‘L.O.V.E.’.

Om 20:00 uur waren de voorbereidingen nog in volle gang. Cameramannen- en vrouwen waren druk bezig beeld en geluid op elkaar af te stemmen. Een uur later hadden ongeveer honderd KK-fans zich voor het podium verzameld om hun dansje bij te dragen aan de opname van de clip. Vooral de vrouwelijke fans hadden zich speciaal uitgedost voor deze gelegenheid. Karma’s Kitchen speelde drie nummers om het publiek wat op te warmen. Daarna liet de band voor het eerst het nummer ‘L.O.V.E.’ horen, zodat iedereen wist om welk nummer het vanavond ging.

Voor de eerste opname kreeg iedereen in het publiek een rode ballon in de vorm van een hart. Er moest vanuit verschillende hoeken gefilmd worden dus het nummer moest vier keer opgenomen worden. De opnameleidster vroeg iedereen vriendelijk de ballon in de lucht te houden, te dansen en bij het hoogtepunt van het nummer diende het publiek de ballonnen in de lucht te gooien. En dat vier keer achter elkaar… Dit hoefde zij geen twee keer te vragen. Zodra de band de eerste ‘L.O.V.E.’inzette, verschenen de rode harten aan de lucht en ging het publiek compleet uit zijn dak. Niet alleen het nummer werkte aanstekelijk, maar ook het enthousiasme van de band zorgde ervoor dat de energie van het publiek geen moment verzwakte.

Voor de tweede opname testte drummer Jelle met een rifje zijn drumgeluid. Twee jongemannen in het publiek dachten het te herkennen en zetten uit volle borst ‘Het dondert en het bliksemt’ van Guus Meeuwis in. Het publiek zong spontaan mee en toetsenist Karel deed ook vrolijk mee. De sfeer zat er dus goed in. Er was van tevoren goed nagedacht over de clip, een aantal moves waren overduidelijk van tevoren ingestudeerd, maar waar de band niet op had gerekend was dat het publiek de ingestudeerde pasjes van zanger Rémon en gitaristen Paul en Guyon na zou doen, waardoor de band de slappe lach kreeg.

Het is een spontane clip geworden waar het enthousiasme vanaf moet spatten. Het was aandoenlijk om te zien hoe erg de band genoot van zoveel inzet en LOVE vanuit het publiek, en zij gaven die liefde dan ook terug. Na de opnames, gaven de heren van Karma’s Kitchen nog een compleet concert. Nadat het hele repertoire voorbij was gekomen, bedankte de band het publiek en verdween van het podium. Maar het publiek kreeg er nog geen genoeg van, want het schreeuwde om meer en Karma’s Kitchen kwam terug en speelde ‘Gimme love!’nog een keer. Toen de band hierna van het podium verdween, waren er twee jongemannen in het publiek die tegen elkaar zeiden: ‘Ik hou van je man…’. Karma’s Kitchen liet iedereen in L.O.V.E achter en wij wachten nu met smart op het resultaat…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag