Jaimie van Hek officieel nieuw bandlid van Voicst Jaimie van Hek officieel nieuw bandlid van Voicst

“Ik was echt fan van de band en dan ben je ineens bandlid”

, Peisam Tsang en Susanne Kooijman

Jaimie van Hek officieel nieuw bandlid van Voicst

“Ik was echt fan van de band en dan ben je ineens bandlid”

Peisam Tsang en Susanne Kooijman ,

Jaimie van Hek, ook wel bekend van de band S.C.A.R. is officieel benoemd tot het nieuwste bandlid van het Amsterdamse Voicst. Zij neemt tijdens de liveshows van de band de toetsen en samples voor haar rekening.

“Ik was echt fan van de band en dan ben je ineens bandlid”

Jaimie van Hek, ook wel bekend van de band S.C.A.R. is officieel benoemd tot het nieuwste bandlid van het Amsterdamse Voicst. Zij neemt tijdens de liveshows van de band de toetsen en samples voor haar rekening.

Afgelopen weekend tijdens De Samenzwering in Stairway to Heaven in Utrecht voor KX Radio in het programma van Rob Stenders is dit officieel bekend gemaakt. “Het is toch niet te geloven. Zo ken je Voicst niet, ga je voor het eerst kijken en sta je uit je dak te gaan bij die band. Meteen de cd gekocht. Ik was echt fan van de band en dan ben je ineens bandlid.”

Dat Jamie nu officieel nieuw bandlid is van Voicst, wordt later op het podium, tijdens het optreden nog eens dunnetjes bevestigd door zanger Tjeerd Bomhof. “Vorig jaar is Jaimie ingevallen voor Sven, nadat hij in Frankrijk uit de boom was gevallen en geblesseerd is geraakt aan zijn rug. Wij Jaimie bellen en binnen een dag had ze alle nummers ingestudeerd. Dus het optreden in Denemarken kon daardoor toch doorgaan. We zijn heel erg blij met haar.” Jaimie: “Rutger is gestopt met de band, dus ik neem nu zijn plaats in."

Het zijn niet alleen maar bands wat de klok slaat, daarnaast blijft Jaimie ook les geven. Enkele dagen in de week is zij daarom nog te vinden in het Koorenhuis in Den Haag als bandcoach en als docente basgitaar. “Het is gelukkig nog te combineren. Met Voicst repeteren we elke dinsdagochtend en daarna moet ik meteen weer werken en in de avond nog al eens een concert. Maar het is zeker te doen.”

Naast Voicst zit Jaimie ook nog in haar de band S.C.A.R. “We zijn twee dagen per week in de studio. Aan het schrijven en opnemen voor ons nieuwe album. Met de andere bands ben ik gestopt. Dus mijn focus ligt nu bij S.C.A.R. en Voicst.”

De toekomst voor Jaimie staat vooral in het teken van een heel druk schema. “Voicst is ambassadeur voor de vrijheid, dus 5 mei gaan we in een helikopter naar vier vrijheidsfestivals in het oosten van het land. Ik hoop alleen dat ik niet misselijk wordt van de vlucht en lijkbleek op het podium sta! En verder blijf ik gewoon les geven in het Koorenhuis en de nieuwe S.C.A.R. cd maken. En gewoon lekker aan de weg timmeren met Voicst natuurlijk.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag