“Het gaat erom dat ze het moeten voelen” “Het gaat erom dat ze het moeten voelen”

Levi Silvanie wil zoveel mogelijk harten bereiken

, Jade Yorks

“Het gaat erom dat ze het moeten voelen”

Levi Silvanie wil zoveel mogelijk harten bereiken

Jade Yorks ,

Hij schrijft liedjes, zingt, speelt gitaar, drumt als de beste, produceert voor anderen en is op dit moment druk aan het lobbyen voor zijn theaterstuk ‘Een klein hartje in een grote wereld’. De multi-getalenteerde singer-songwriter Levi Silvanie timmert hard aan de weg. Eén van zijn wijsheden is dan ook: “Dagdromen is één, de stap nemen om het te bereiken is twee.”

Levi Silvanie wil zoveel mogelijk harten bereiken

Hij schrijft liedjes, zingt, speelt gitaar, drumt als de beste, produceert voor anderen en is op dit moment druk aan het lobbyen voor zijn theaterstuk ‘Een klein hartje in een grote wereld’. De multi-getalenteerde singer-songwriter Levi Silvanie timmert hard aan de weg. Eén van zijn wijsheden is dan ook:  “Dagdromen is één, de stap nemen om het te bereiken is twee.”

Hij heeft meer van dit soort boodschappen.  Volgens zijn zusje Naomie Silvanie, tevens één van de twee backingvocalisten, zijn de boodschappen vooral de aanwijzingen die we in het leven nodig hebben. “Soms stap je deur uit met een binnenpretje, niet wetende dat je die moet conserveren voor de dagen waarop je je niet zo goed voelt. Elk liedje van Levi heeft zo’n soort boodschap die motiveert”, aldus Naomi.

Levi noemt het eerder een hidden message. “Ik houd van inhoud, zowel in de tekst als in het instrumentale gedeelte”, aldus Levi. “Elk type muziek heeft een background met een hidden message die je niet altijd kan lezen, maar wel kunt voelen. Dit probeer ik terug te brengen in mijn muziek.” Levi komt oorspronkelijk uit Curaçao. Dit is ondermeer terug te vinden in de taal waarin veel van zijn liedjes gezongen worden;  het Papiaments. Dat niet iedereen deze teksten kan verstaan, maakt volgens de charismatische muzikant niet uit. “Het gaat erom dat ze het kunnen voelen.”

Het muzikale concept van de liedjes die hij maakt is voornamelijk te omschrijven als pop en jaz met culturele ritmes. Levi’s muziek kent veel ritmische aspecten. Dit kenmerk verraadt zijn verleden als drummer. Jarenlang profileerde Levi zich als drummer in onder meer de gospelband van zijn ouders en in de band van Crazy Piano’s. Dit tot het moment dat hij iets anders wilde proberen. “Ik had een heleboel ideeën over hoe ik het zou aanpakken als een liedje van mij zou zijn. Toen besloot ik om mezelf te uiten met woorden.”

Naast muziek, heeft Levi nu ook een theaterstuk met de titel ‘Een klein hartje in een grote wereld’ op zijn naam staan. “Het gaat over een droevig eenzaam hartje die graag gezien wil worden. Hij stapt in de buitenwereld om iets belangrijks te worden, iets zichtbaars.  Zo wil hij liever handen of voeten zijn. Dat zijn de lichaamsdelen waar mensen zichtbaar veel gebruik van maken. Dan gebeurt er iets dat zijn ogen opent. Iets dat hem vertelt dat hij uiteindelijk de reden is dat alles in leven blijft. Zonder het hart kan namelijk niks functioneren.” Levi wil dit stuk uiteindelijk in twee versies vertolken. Een kinderversie waarin hij solo of met twee personen optreedt en een normale versie waarin hij samen met de hele band en een film op het podium te zien is.

“Ik wil het ver schoppen met wat ik doe”, zegt Levi. “Het is mooi om bekend te worden op een positieve manier. Niet om de mooie dingen te hebben, maar om mensen en harten te bereiken.” Volgens Naomi zit het leven vol met kansen en mogelijkheden. “Maar voordat je die kan grijpen, moet je er op voorbereid zijn. Dat doen wij door er hard voor te werken.” Naomi vindt dat zij al ver gekomen zijn. “We staan op plekken als De Paap en het Paardcafé, pure Nederlandse clubs. We hadden nooit kunnen bedenken dat zij onze muziek zo leuk zouden vinden, maar hun reacties hebben het tegendeel bewezen.”

Levi staat vanavond in het voorprogramma van The Socks op Valery’s Valentines Party in de SuperMarkt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag