Error-404 is meer dan singer-songwriteravonden alleen Error-404 is meer dan singer-songwriteravonden alleen

Concertavonden, radioprogramma en website

, Remco van der Ham

Error-404 is meer dan singer-songwriteravonden alleen

Concertavonden, radioprogramma en website

Remco van der Ham ,

Eind vorig jaar gingen Jaap Verhoef en Kat Leese, oprichters van Den Haag Songwriters Guild, met ruzie uit elkaar. Kat begon toen de Den Haag Singer-Songwriters Association en Jaap begon, samen met Michiel Vos van het BOEKhorststraatfestival, Error-404. 3VOOR12 Den Haag sprak met Michiel Vos over deze nieuwe organisatie.

Concertavonden, radioprogramma en website

Eind vorig jaar gingen Jaap Verhoef en Kat Leese, oprichters van Den Haag Songwriters Guild, met ruzie uit elkaar. Kat begon toen de Den Haag Singer-Songwriters Association en Jaap begon, samen met Michiel Vos van het BOEKhorststraatfestival, Error-404. 3VOOR12 Den Haag sprak met Michiel Vos over deze nieuwe organisatie.

Error-404 bestaat sinds november 2008 en begon aanvankelijk als radioprogramma op Radio Midvliet. Michiel: “Omdat we de naam van Den Haag Songwriters Guild wilden veranderen hebben we dat maar naar het radioprogramma vernoemd. De naam DHSG klopte niet meer bij de organisatie omdat we ook dingen in Leiden gingen doen en niet meer alleen met singer-songwriters bezig waren.” Toch zijn de concertavonden geen onderdeel van het radioprogramma. “Het is niet zoals Ramonaaa met de Ramonaaa Award. Het zijn twee aparte dingen van dezelfde organisatie. Het één versterkt wel het ander. We werken meer vanuit de live dingen dan vanuit het radioprogramma.”

De concertavonden zijn nu dus niet meer alleen in Den Haag maar ook in Leiden. “Op 21 maart hebben wij daar voor het eerst een eigen avond in de Linkse Kerk met Eva, Christian Alsemgeest en Uriel Ohringer, en op 2 mei is er een avond in de QBus. Daarnaast hebben we nog veel plannen voor andere locaties, ook in Den Haag. Zo zou ik wel wat in Delft willen doen” In Lokaal Vredebreuk heeft Error-404 sinds vorige week elke vrijdag een eigen avond. Dat is dus in plaats van de vertrouwde zondagavond. “De zondagavond trok gewoon steeds minder publiek, vandaar dat we naar de vrijdag zijn gegaan.”

De Error-404 avonden zijn van 17.00 tot 21.00. De eerste editie was echter nog niet erg goed bezocht. “Het was eigenlijk naar verwachting. Lokaal Vredebreuk is 27 jaar lang niet open geweest op vrijdagmiddag, dus we konden er nog niet heel veel van verwachten. Het moet gewoon nog een beetje op gang komen en dat duurt wel een paar weken.” Op elke avond staan drie artiesten. “Het liefst toch altijd wel één artiest uit de regio, omdat dat toch wat meer publiek trekt, en dan aangevuld met de meest uiteenlopende acts. Zo hebben we binnenkort een singer-songwriter uit Ethiopië.”

Het radioprogramma op Midvliet gaat niet zozeer alleen over singer-songwriters. “In het programma bespreken we het afgelopen weekend en kijken we vooruit op het komende weekend. Iedereen die iets heeft met het uitgaanscircuit van Den Haag en omstreken is welkom in ons programma. Wij hebben eigenlijk de taak van Ramonaaa overgenomen, maar dan wel op onze eigen manier.” Ook is Error-404 bezig met het opzetten van een website met informatie over singer-songwriters.

Naast Error-404 houdt Michiel Vos zich ook bezig met de organisatie van het BOEKhorststraatfestival, dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden. “Ook dit jaar gaat het festival weer plaatsvinden, waarschijnlijk op 3 oktober. We willen dit jaar ook twee buitenpodia neerzetten.” Ook viel het festival in de prijzen. “We hebben de Binnenstad Buitengewoon Feestelijk prijs gewonnen. Dat is een prijs voor de ondernemersvereniging die het meest aansprekende evenement neerzet. Hiermee hebben we 5000 euro gewonnen voor de aankomende editie.”

De eerstvolgende editie van Error-404 is aanstaande vrijdag 20 februari vanaf 17.00 uur in Lokaal Vredebreuk met optredens van Anna Roos de Carvalho, Mame Balla Diouf en Fabian. De entree is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag