Bassist Natha Lee kondigt vertrek aan Bassist Natha Lee kondigt vertrek aan

Live opnames in HPC Muziekcafé

, Ron van Varik

Bassist Natha Lee kondigt vertrek aan

Live opnames in HPC Muziekcafé

Ron van Varik ,

Donderdag 12 februari werden er live audio en video opnames gemaakt door Laser Radio in het HPC Muziekcafé. Knallend onderwerp van belangstelling was de Haagse band Natha Lee. Tijdens de enerverende show maakte Nathalie Hagen, de frontvrouw van Natha Lee het vertrek bekend van bassist Remco Visker.

Live opnames in HPC Muziekcafé

Donderdag 12 februari werden er live audio en video opnames gemaakt door Laser Radio in het HPC Muziekcafé. Knallend onderwerp van belangstelling was de Haagse band Natha Lee. Tijdens de enerverende show maakte Nathalie Hagen, de frontvrouw van Natha Lee het vertrek bekend van bassist Remco Visker.

De bar- en podiumruimte van het Haags Pop Centrum is anders dan normaal vandaag. Er wordt ijverig bekabeld, want Laser Radio maakt audio- en video-opnames van de Haagse band Natha Lee waar zij belangstelling voor hebben. Het heeft best wel wat voeten in de aarde om het geluid voor zowel radio als voor versterking in de zaal op het juiste niveau te krijgen maar rond half elf is alles optimaal ingeregeld. Natha Lee barst los en gelijk bij de eerste noten valt de energieke podiumpresentatie op. Dat zangeres Nathalie Hagen een gouden keeltje heeft is dan weer mooi meegenomen.

Zeker even opvallend is de AlDoor Heel Drukke bassist Remco Visker die zijn bas bespeelt alsof het een gitaar is en over het podium stuitert. Het solide gitaarwerk van Raymond Vogelaar en de strakke drums van de nieuwe drummer Robin Alderliesten  maken het geheel  compleet. Het duurt dan ook niet lang voordat de zaal volstaat en zelfs de vaste barhangers staan op en komen kijken naar het spektakel dat zich op het podium afspeelt. Tijdens het optreden is er ook ruimte voor gastoptredens. Zo komt Boudewijn, de oude gitarist van Black Heart Betty een nummer meespelen op mondharmonica en aan het eind van de set zingt Ivar ‘Johnnie Stalker’ Keuren de Led Zeppelin cover Rock ‘n’ Roll mee.

Halverwege het optreden kondigt Nathalie het vertrek van Remco Visker, de bassist, aan. Omdat hij perfect op zijn plaats leek in de band en altijd meer dan enthousiast lijkt, is er reden om hem na afloop van het optreden aan te schieten over zijn vertrek bij Natha Lee. Remco is bezig met zijn conservatoriumopleiding in Rotterdam en hij doet dit op gitaar. Het bassen bij Natha Lee is eigenlijk uit nood geboren maar in zijn hart is hij gitarist. Hij heeft zelfs wakker gelegen over zijn beslissing maar het is voor hem de enige juiste keuze. Spanningen met de andere bandleden zijn er niet, maar de tijd ontbreekt ook voor de band. Voor de studie moeten nog de nodige opdrachten gemaakt worden en er worden nummers geschreven voor de band Johnnie Stalker, waar Remco gitaar gaat spelen. Ooit wil hij van muziek gaan leven en met bandcoachingprojecten en muzieklessen is hij al goed op weg. Voor het bas spelen in Natha Lee is gewoon te weinig tijd over. De lopende gigs in de agenda maakt hij nog wel gewoon af.

Waar Natha Lee als band over de podia dendert als geoliede rockmachine zijn met name de zangeres en de bassist gezichtsbepalend voor het geheel.. Met het vertrek van Remco als bassist krijgt de band te maken met een imagoverandering. Het is de vraag of Natha Lee ook in de toekomst net zo door blijft rocken als vroeger.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag