Avond kwaliteitspop met a balladeer en greendive in het Paard Avond kwaliteitspop met a balladeer en greendive in het Paard

Volle zaal, heerlijke sfeer met twee zeer goede bands

, Ramon Keyzer | Foto's: Ramond Jaggessar

Avond kwaliteitspop met a balladeer en greendive in het Paard

Volle zaal, heerlijke sfeer met twee zeer goede bands

Ramon Keyzer | Foto's: Ramond Jaggessar ,

Ter ere van de release van het tweede album 'Where Are You Bambi Woods' is a balladeer momenteel bezig met een clubtour door Nederland. Die tour bracht ze op zaterdag 7 februari naar het Paard van Troje waar ze een avond vol emotionele warme liedjes voorschotelden. Greendive mocht het voorprogramma verzorgen en wist een goede indruk achter te laten met hun grootse bombastische songs.

Volle zaal, heerlijke sfeer met twee zeer goede bands

Ter ere van de release van het tweede album 'Where Are You Bambi Woods' is a balladeer momenteel bezig met een clubtour door Nederland. Die tour bracht ze op zaterdag 7 februari naar het Paard van Troje waar ze een avond vol emotionele warme liedjes voorschotelden. Greendive mocht het voorprogramma verzorgen en wist een goede indruk achter te laten met hun grootse bombastische songs.

Maar hoe kom je als Bredase band nou in het voorprogramma van a balladeer terecht? "Ik ken Marinus (zanger a balladeer) al een jaar of drie en het leek hem leuk eens samen op te treden en zo gezegd zo gedaan", vertelt zanger Bas Ossenblok. De Bredase band greendive bestaat al zo'n 12 jaar en heeft inmiddels een geduchte live reputatie opgebouwd door veel te spelen in heel Nederland. Vorig jaar werden zij door onder andere Leaf, Silkstone, Agua de Annique en Arid een aantal keer als voorprogramma gevraagd en speelden ze met Blof voor maar liefst 4500 man.

Na een imposant intromuziekje komen de bandleden het podium op en is alle aandacht op de vijf mannen van greendive gevestigd. Helaas blijkt direct dat er een snoertje defect is waardoor het nog enkele minuten duurt voordat de band daadwerkelijk begint. Maar dan spelen de heren zeer strak, met volle overtuiging en enthousiasme het grootste deel van hun laatste EP 'Break The Silence'. De nummers gaan van zeer ingetogen tot explosief bombastisch met enorme vocale uithalen van zanger Bas Ossenblok. Beste voorbeeld hiervan is 'Scar my face' wat zeer klein begint met alleen Bas op zang en elektrische gitaar, waarna één voor één de overige bandleden invallen en het nummer uiteindelijk tot ontploffing komt. Er wordt nog afgesloten met twee nieuwe nummers. Het publiek reageert zeer enthousiast en na afloop worden er nog heel wat cd's verkocht. Een erg goed optreden waarmee de fanbase van greendive wederom is gegroeid.

Na een zeer snelle ombouw is het dan de beurt aan a balladeer. In 2006 scoorden deze Amsterdammers nog een radio-hit met de piano ballade 'Swim with sam' van debuutalbum 'Panama'. Inmiddels is ook het tweede album 'Where Are You Bambi Woods' uit en ter ere daarvan toert de band momenteel langs de Nederlandse poppodia. Tegen de achtergrond van een Amerikaanse skyline komt zanger Marinus de Goederen als een ware rockster het podium op. Gekleed in een sportjack met Arafat-sjaal en capuchon op knalt hij er met zijn band meteen vol in met 'Welcome to Vegas' en Jesus doesn't love me'. Dergelijke Amerikaans klinkende uptempo liedjes zijn wat eentonig, maar na dit overdonderende begin wordt er al snel meer gevarieerd en heeft Marinus de aandacht van de volledige uitverkochte zaal al snel te pakken.

Zijn rockster outfit verdwijnt langzaam, eerst de capuchon, dan de jas en vervolgens ook de sjaal. En van daaronder verschijnt de echte Marinus; een gevoelige man die zich het onrecht in de wereld aantrekt en gebruikt als inspiratie voor zijn nummers. Zoals in 'Poster child' waarin hij het aangrijpende verhaal vertelt van een Amerikaans slachtoffer van zinloos geweld. De schedel van een jonge Amerikaan werd ingeslagen door twee leeftijdsgenoten, waarna hij met zijn eigen schoenveters werd vastgebonden aan een hek. Uit een oude transistorradio schallen de opgenomen nieuwsberichten van de Amerikaanse radio hierover door de zaal waardoor het verhaal nog aangrijpender en echt wordt.

Na een uur verdwijnt a balladeer van het podium om direct weer terug te komen voor een toegift. “Het volgende nummer gaat over een vriendin van mij, zij woonde hier vlakbij op de Laan van Meerdervoort. Zij was erg ziek, vertelt Marinus. Zij was zo ziek dat zij uit haar huis moest worden getakeld waardoor de hele Laan van Meerdervoort was afgesloten. Ondanks haar ziekte kon zij daar de humor van inzien. Deze is voor jou Martine”, waarna het emotionele 'Tarot and tequila' volgt.

De sfeer in de zaal was gezellig en warm, Marinus had veel contact met het publiek en de band had het zichtbaar naar de zin. Er werd veel meegezongen en hier en daar een traantje weggepinkt. Greendive en a balladeer trakteerden ons op een heerlijke avond livemuziek met een flinke dosis emotie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag