Maxïmo Park in vorm in het Paard van Troje Maxïmo Park in vorm in het Paard van Troje

HSSLHF laat zien veelbelovend talent te zijn

, Susanne Kooijman | Foto’s: Jeroen Pauwels

Maxïmo Park in vorm in het Paard van Troje

HSSLHF laat zien veelbelovend talent te zijn

Susanne Kooijman | Foto’s: Jeroen Pauwels ,

Twee energieke bands kreeg het publiek voorgeschoteld in het Paard van Troje. Donderdag 2 april stonden de bands HSSLHF en Maxïmo Park in een drukke, maar net niet uitverkochte grote zaal. Terwijl het buiten lang wachten was, met een rij die meterslang was, begon binnen de show al.

HSSLHF laat zien veelbelovend talent te zijn

Twee energieke bands kreeg het publiek voorgeschoteld in het Paard van Troje. Donderdag 2 april stonden de bands HSSLHF en Maxïmo Park in een drukke, maar net niet uitverkochte grote zaal. Terwijl het buiten lang wachten was, met een rij die meterslang was, begon binnen de show al.

Dat het goed gaat met de Haagse formatie HSSLHF kan niet veel mensen zijn ontgaan. Met Fonds Pop Over Zee stonden ze vorig jaar nog in Duitsland voor een paar shows. En in eigen land gaat het ook op rolletjes. Met een nieuwe naam, je schrijft het immers anders, en een frisse sound laat de band zien wat ze kunnen. Want het is zeer duidelijk dat de mannen een muzikale groei hebben doorgemaakt. Ze staan zelfverzekerd op het podium. En stralen dat ook uit naar het publiek, die de show van de mannen zeker kan waarderen. Stampende beats, zingende synths en andere aparte geluiden leiden tot een groots eind. Met een enthousiast applaus van het publiek op zak laat HSSLHF zien dat ze veel in hun mars hebben.

Dan is het om tien over half tien de beurt aan de Britten van Maxïmo Park. De bandleden komen een voor een het podium op gewandeld, met als laatste de beurt aan zanger Paul Smith. Allen worden ze hartelijk ontvangen door het publiek. “Thank you for the warm reception!”, zegt de zanger naderhand dan ook enthousiast. Na twee nummers is hij echter al buiten adem, maar toch doet dat niks af aan de show en de energie van voornamelijk hem en toetsenist Lukas Wooller. Wat een intensiteit. Geen seconde staan ze stil. En het publiek ook niet. Geregeld gaan er armen de lucht in en ontstaat er zelfs een pit. Alles wat de mannen doen, wordt luid toegejuicht. Als Smith dan ook hier en daar een woordje Nederlands praat, kan hij bij het publiek al helemaal niet meer stuk. Veel diehard fans zijn er ook aanwezig. Die laten van zich horen als er weer een oude hit voorbijkomt. Als de eerste noten zich laten horen, gaat het meteen los.

De mannen van Maxïmo Park genieten duidelijk van de goede connectie met het publiek en met Nederland in het algemeen. Ze komen er dan ook graag. “It’s great to be back in The Netherlands! We played in het Paard before, so it’s great to be back” Een en al lof dus voor Nederland. Na een uur zit de show er al weer bijna op. Er volgt nog een toegift van een paar nummers, met als knallende afsluiter de hit ‘Apply some pressure’. Ze beloven ons voor het verlaten van het podium nog wel dat ze zeker snel weer terug zullen zijn. Ja, je bent dol op Nederland of niet!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag