KoninginneNach 2009 belicht: Isis (a.k.a. 100%) KoninginneNach 2009 belicht: Isis (a.k.a. 100%)

“KoninginneNach zegt mij zeker wat, het is mijn verjaardag!”

, Cok Jouvenaar / Foto: Roel Determeijer

KoninginneNach 2009 belicht: Isis (a.k.a. 100%)

“KoninginneNach zegt mij zeker wat, het is mijn verjaardag!”

Cok Jouvenaar / Foto: Roel Determeijer ,

'Isis, dansend tot in de morgen. Morpheus maakt zich zorgen, Isis waarom slaap je nooit', zong Frédérique Spigt een aantal jaar geleden. Het lijkt er zeker op dat Isis geen tijd heeft om te slapen, zo’n druk baasje is het. Als dj gaat ze het hele land door, brengt om de haverklap releases uit op All is One records en tussendoor bereidt ze zich voor op de 5 mei show met Ellen ten Damme. Op KoninginneNach zal deze bezige bij het feest in club Asta afsluiten.

“KoninginneNach zegt mij zeker wat, het is mijn verjaardag!”

'Isis, dansend tot in de morgen. Morpheus maakt zich zorgen, Isis waarom slaap je nooit', zong Frédérique Spigt een aantal jaar geleden. Het lijkt er zeker op dat Isis geen tijd heeft om te slapen, zo’n druk baasje is het. Als dj gaat ze het hele land door, brengt om de haverklap releases uit op All is One records en tussendoor bereidt ze zich voor op de 5 mei show met Ellen ten Damme. Op KoninginneNach zal deze bezige bij het feest in club Asta afsluiten.

“Jazeker! KoninginneNach zegt mij zeker wat. Het is mijn verjaardag!” Voor Isis is de Nach dus een dubbelfeest. Jarenlang woonde ze in de buurt van Den Haag. “Ik koester warme herinneringen. Vanaf mijn vijftiende ging ik op stap en we begonnen dan in Leiden, daarna pakten we de La-DS (legendarische houseclub uit eind jaren tachtig, begin negentig) mee.” Echter is Isis de laatste jaren niet op de Nach te vinden. “Omdat ik dj ben ga ik het hele land door, ‘the story of my life’ zeg maar. Het is ongeveer een half jaar geleden dat ik voor het laatst in Den Haag draaide, dat was in Galerie Nouvelles Images. Dit jaar in de Asta.” Samen met Don Diablo en Jody Meyer zal zij een goed feestje bouwen. Tenslotte is Isis de afsluiter. “Afsluiten is één van de leukste dingen. De stemming zit er goed in en je kan er je eigen draai aangeven. Je hoeft geen rekening te houden met iemand na jou.”

Is het niet leuker om op zo’n happening als de Nach ergens op een buitenlocatie je kunsten te laten zien. “Nee, ’s avonds sta ik liever binnen. Maar overdag is het leuker om buiten te staan.” Op 5 mei, tijdens de bevrijdingsfestivals staat Isis wel buiten geprogrammeerd. Samen met Ellen ten Damme is ze de helikopteract van dit jaar. Deze Ambassadeurs van de Vrijheid zullen gezamenlijk optreden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Roermond en Wageningen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Isis het nummer ‘Liberté’ gecomponeerd. “Op KonininginneNach laat ik een voorproefje horen. Op 1 mei is de release van de track ‘Ibiza Luna’, maar in Asta doe ik al een preview. Deze vette dancefloortrack mix ik in elkaar met het nummer ‘Liberté’. Dit is exclusief materiaal. Ik hoop dat het flink los gaat.”

In tegenstelling tot de Nach, speelt ze ‘Liberté’ op 5 mei geheel live, “Dit is voor het eerst dat ik mijn stem gebruik. Ik heb een microfoon voor mijn neus. Dat is heel spannend. Het is specialer dan als je de nummers in een club in elkaar over laat mixen. Dit geeft meer stress. Ellen ten Damme zal op 5 mei viool spelen in de compositie ‘Ibiza Luna’.” Aan Isis is het goed te merken dat de samenwerking met Ellen ten Damme een bijzonder avontuur is. Of hier een vervolg op komt kan Isis nog geen antwoord op geven. “Ellen is een rockchick en ik ben een dancechick. Dit was echt een spannende uitdaging. Maar het is mooi opgelost. Ik vind Ellen echt een bijzonder mens en van ons optreden zou ik best een opname willen hebben. We hebben het allebei heel erg druk met toeren en in de studio, dat een volgende samenwerking lang op zich zal laten wachten of misschien er niet in zit. Maar het is heel fijn samenwerken met haar en ik sta er niet afkeurend tegenover. Je weet maar nooit.”

In de loop der jaren heeft Isis meer schik en waardering in de zaak gekregen. “Hoe ouder ik word, hoe leuker ik het vind. Ik geniet er steeds meer van. Krijg steeds meer waardering voor wat ik doe.” Isis ziet de toekomst meer dan rooskleurig in, “Zowel het dancegenre als de scene hebben een ontzettende evolutie doorgemaakt. Ik zie dat een hele grote groep jonge mensen zo goed bezig is. Hele inspirerende mensen. Er is echt een nieuwe wereld opgestaan met dj’s en vette feesten. Het gezeur van die ‘goede ouwe tijd’, heb ik niet meer. Dit is een nieuwe periode en daar kick ik enorm op!” Ook haar eigen plannen zijn niet verkeerd, “Na 5 mei ga ik op vakantie en daarna ga ik kijken of de release van ‘Ibiza Luna’ zijn vruchten heeft afgeworpen. Ik ben verder ook druk met All is One records, het is de bedoeling dat er om de maand iets op dit label uitkomt. “Ibiza Luna’ en ‘Liberté’ zijn twee van mijn liefdesbaby’s. Ik heb de smaak te pakken en nog meer plannen om te produceren.”

Op KoninginneNach is Isis jarig en dat wil ze graag uitdragen, “Je weet maar nooit waar deze jarige job toe in staat is. Ik wil dingen laten horen waar ik trots op ben en dit met het publiek delen. Dus wil je iets nieuws horen op de Nach, dan moet je zeker bij mij zijn.”

Isis (a.k.a 100%) is de afsluitende act in de Asta. Live is deze dj te bewonderen van 23.30 uur tot 01.00 uur. Dit plusconcert maakt deel uit van de Nach Mobiel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag