House of Rock viert tienjarig jubileum House of Rock viert tienjarig jubileum

Vrijdag 17 april in het Paard van Troje

, Susanne Kooijman

House of Rock viert tienjarig jubileum

Vrijdag 17 april in het Paard van Troje

Susanne Kooijman ,

Zoals het House of Rock betaamt wordt het tienjarig jubileum niet even overgeslagen. Het wordt groots gevierd tijdens het IK Festival met een rockend feest in het Paard van Troje. 3VOOR12 Den Haag sprak met Ruben van Roon, coördinator popafdeling, over het succes van House of Rock.

Vrijdag 17 april in het Paard van Troje

Zoals het House of Rock betaamt wordt het tienjarig jubileum niet even overgeslagen. Het wordt groots gevierd tijdens het IK Festival met een rockend feest in het Paard van Troje. 3VOOR12 Den Haag sprak met Ruben van Roon, coördinator popafdeling, over het succes van House of Rock.

House of Rock, de pop- en rockafdeling van het Koorenhuis, is inmiddels uitgegroeid tot een waar instituut in de Haagse muziekwereld. Veel beginnende bands en artiesten hebben baat gehad bij de lessen over popmuziek en de zakelijke kant van het wereldje, eigenlijk alles wat bij het ‘muzikant-zijn’ komt kijken. Ruben: “Er komt in september weer een dag van de drums en we zijn nu bezig om workshops te geven voor Talent Event. Later komt de dag van de gitaar en de zang.”

De lijst met bandcoaches is ook indrukwekkend. De passie waar House of Rock voor staat, is vaak voor veel van de bandcoaches dan ook de reden waarom ze eraan meedoen. Namen als Jamie van Hek (S.C.A.R. en Voicst), Jolien Grunberg (Furistic) en als nieuwste aanwinst Spike van Zoest (Di-rect en The Deaf) zijn slechts een aantal van de artiesten die hun diensten verlenen. Er staat nog wel iemand op het verlanglijstje van Ruben, namelijk Dave Grohl van de Foo Fighters.

Het succes van House of Rock is niet zomaar komen aanwaaien. Veel inzet en doorzettingsvermogen in combinatie met passie voor muziek, is erg belangrijk geweest in het proces. “Als je ziet met welke gedrevenheid en passie de bandcoaches en docenten dit doen en met de wisselwerking met al het talent wat er in Den Haag rondloopt, is House of Rock de juiste aanvulling om nieuwe popmuzikanten en daarmee de hele Haagse rock- en popscene verder te brengen.” Het geheim van House of Rock is dan ook juist die passie. “Passie voor het doorgeven van het mooiste wat er is, making music! En echt betrokken zijn bij de bandjes. Ze niet alleen als geheel beter maken, maar de meeste muzikanten krijgen ook individueel bij ons les zodat ze hun eigen instrument ook beter gaan beheersen. En zodoende ze te blijven motiveren!”

Om het tienjarig jubileum uitgebreid te vieren staat het Paard van Troje op vrijdag 17 april de hele dag in het teken van House of Rock. “Het wordt een spectaculair festival met de bandjes die we de afgelopen 10 jaar gecoacht hebben, waaronder So What, ReBelle, Starcatcher, en nog vele anderen. We openen met onze eerste popklas met onder andere Janneke Nijhuis en de bandcoaches zelf spelen ook. We sluiten af met een mega concert met alle coaches: vijf drummers en zes gitaristen. Verder treden de bands van Jack Pisters (S.C.A.R.) en Arie Spaans (Naked) op.”

House of Rock heeft nog veel plannen voor de toekomst. “De samenwerking die we hebben met de popconservatoria en vooral die van Amsterdam willen we nog sterker maken. Je ziet dat er veel leerlingen van ons naar deze conservatoria gaan en afstuderen en dan bij ons weer les komen geven met al hun verkregen kennis. Of ze gaan naar andere instituten en brengen zo het level van de popmuziek in Nederland omhoog. We willen nog meer bands en muzikanten verder brengen. En dat er voor de bandjes in Den Haag een nog duidelijker traject komt om ook buiten Den Haag te komen. En het blijven organiseren van workshops waar de bandjes echt wat aan hebben. Plannen zat!”

Als laatste heeft Ruben nog een advies voor alle beginnende bands en artiesten. “Ga er voor, want ondanks teleurstellingen blijft muziek maken zeer de moeite waard. En heb geduld. Probeer zo goed mogelijk te worden in wat je doet!”

House of Rock jubileumfeest vindt plaats op vrijdag 17 april in het Paard van Troje. Entree bedraagt 5 euro. De eerste 50 bezoekers ontvangen gratis de EP van Starcatcher. Let op: aanvang is om 17.00 uur!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag