Eerste Paasdag met nieuwe editie Paspartouille Eerste Paasdag met nieuwe editie Paspartouille

Met broedplaats ANNA als nieuwe locatie

, Jeroen Thijssen | Foto’s: Ramond Jaggessar

Eerste Paasdag met nieuwe editie Paspartouille

Met broedplaats ANNA als nieuwe locatie

Jeroen Thijssen | Foto’s: Ramond Jaggessar ,

Op zondag 12 april Eerst Paasdag vond er weer een nieuwe editie van Paspartouille plaats, of beter gezegd: Paaspartouille. Met acts als Atombox, The Socks, Plaza Mayor, Umit C, Fexet en Little Heroes was er een lekker gevarieerde line-up en in combinatie met het aangename weer werd het een leuke muzikale dag.

Met broedplaats ANNA als nieuwe locatie

Op zondag 12 april Eerste Paasdag vond er weer een nieuwe editie van Paspartouille plaats, of beter gezegd: Paaspartouille. Met acts als Atombox, The Socks, Plaza Mayor, Umit C, Fexet en Little Heroes was er een lekker gevarieerde line-up en in combinatie met het aangename weer werd het een leuke muzikale dag.

In een tijd van economische malaise en onzekerheid, onderscheidt het Paspartouille festival zich van de meeste andere festivals in de regio. Een parkeerplaats annex fietsenstalling dient als het buitenpodium. Met een entree van 7,50 euro en 2 euro voor een bakkie koffie, een wel heel erg schandalig klein Haags bakkie, is Paspartouille in ieder geval niet het goedkoopste festival.

Laten we echter niet alles negatief bekijken, er gebeuren hele leuke dingen op dit festival. We hebben de zalen van de ANNA (aan de Anna Paulownastraat) zelfs nog niet genoemd. Het is een omgebouwd bedrijfspand, welke inmiddels gebruikt wordt voor allerlei doeleinden en zo heb je het gevoel dat je in een huiskamer of vergaderkamer naar een paar bandjes staat te kijken. Leuk is het ook, dat je niet alleen op het buitenpodium acts kunt checken, maar ook op diverse etages in het pand zelf.  Zo sta je het ene moment de luisteren naar Atombox of naar The Socks en het andere moment bekijk je films in de bioscoopzaal. De meeste acts spelen ook zowel binnen als buiten.

Jammer dat het festival ontzettend rommelig verloopt, want het festival heeft absoluut haar charme. Het zonnetje werd hem net niet, en dat geldt eigenlijk ook voor Paspartouille. Gelukkig spelen er vandaag wel acts als Atombox, want na jaren in de Haagse muziekscene kunnen zij nog steeds verrassen. Ze hebben een flink aantal nieuwe nummers en hebben hun stijl verbreed. Wat meer uitstapjes naar indie, en hier en daar zelfs een commercieel likje.  Ook verrassend is het optreden van Biba en Clarisse. Deze jonge meiden spelen hebben eerst nog wat problemen met de techniek, maar ondanks dat laten beide dames horen over een flinke dosis muzikaliteit te beschikken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag