'Achter De Schermen' met I Love Den Haag 'Achter De Schermen' met I Love Den Haag

I love Den Haag…ja hè hè?

, Caroline Buser

'Achter De Schermen' met I Love Den Haag

I love Den Haag…ja hè hè?

Caroline Buser ,

Hagenezen houden van Den Haag. Dat betekent in de praktijk natuurlijk dat je uitgebreid en in geur en kleur je eigen stad afzeikt. Zoals het een goede Hagenees betaamt: lekker kankeren op wat er mis is. Dat moet nu maar eens afgelopen zijn, vinden de meiden van I love Den Haag. Hagenees: wees trots op je stad!

I love Den Haag…ja hè hè?

Hagenezen houden van Den Haag. Dat betekent in de praktijk natuurlijk dat je uitgebreid en in geur en kleur je eigen stad afzeikt. Zoals het goede goeie Hagenees betaamt: lekker kankeren op wat er mis is. Dat moet nu maar eens afgelopen zijn, vinden de meiden van I love Den Haag. Hagenees: wees trots op je stad!

Eva van Liempt, Babiche Knaap, Barbara Goossen en Rosanne Klein ergeren zich blauw aan het gezeur van de gemiddelde Hagenees. Het lijkt wel een volkssport. Regen is klote, schijnt de zon, dan schijnt die in me ogen. Je kan het zo zot niet bedenken. Eigenlijk is het nooit goed. “Terwijl er zoveel is om trots op te zijn. Den Haag is een onwijs toffe stad! We hebben cafés, restaurants, clubs, theaters, Scheveningen, noem maar op. Er zijn zo veel mooie plekken in Den Haag, waar veel Hagenezen geen weet van hebben. We willen mensen laten zien dat er van alles te ontdekken is in je eigen stad. Den Haag is echt heel bijzonder” vertelt Eva. “We willen door middel van korte films laten zien wat zich afspeelt achter de bekende stadsgezichten van Den Haag “ vult Babiche aan.

Babiche en Eva kennen elkaar van de middelbare school. Ze vatten samen het plan om iets positief te gaan doen met hun eigen stad. Babiche hanteert de camera en monteert het materiaal dat ze schieten voor een item. Eva praat vrijuit over hun plan om de Hagenaar nou eens positief naar de eigen stad te laten kijken. Gezien haar natuurlijke enthousiasme presenteert zij dan ook de items. Maar dan ben je er nog niet.

Barbara en Rosanne maken het I love Den Haag- team compleet. “Ik ben creative director. Een mooie term vind ik zelf. En hij klopt ook hoor, want ik bedenk nieuwe items. Nou ja, we brainstormen samen, maar ik werk de ideeën uit” aldus Rosanne. “Een idee op zich kan leuk zijn, maar misschien in de praktijk totaal niet haalbaar. Daar moet eerst goed naar gekeken worden, voordat je met de camera aan de slag gaat. Barbara heeft de rol van  regelneef. “Ik doe de productie. Ik bel, schrijf, regel, maak afspraken, zorg dat alles op het juiste moment op de juiste plek is. Er komt nog een boel bij kijken om een film van een minuut of vijf te maken. Voorbereiding vergt veel tijd, omdat alles moet kloppen voordat we op pad gaan”.

“Wij onderscheiden ons van andere Haagse initiatieven doordat we echt focussen op het maken van films over Hagenezen voor Hagenezen. We willen laten zien wat zich in de stad afspeelt, waarvan je het eigenlijk niet weet. Zoals het item over bakkerij Maxima’s in de Prins Hendrikstraat. Wie haalt er niet regelmatig een lekkere verse croissant of brood? Daar beginnen ze ’s ochtend om 4 uur met bakken. Ik heb een dag met ze meegedraaid. En dat is echt vroeg!” herinnert Eva zich. “Of het item over de Haringkoning. Een echt Haags begrip. En de kroeg The Happy End in de Prinsestraat waar ik heen ben geweest. Weer eens wat anders dan het Paard of de Grote Markt. Bovendien hebben we een rubriek De Bekende Hagenees in de bakfiets. Gaan we met een bekende Hagenees in onze bakfiets naar hun favoriete plek in de stad”.

De meiden hebben geen eigen kapitaal en bekostigen alles zelf. Voor niets gaat de zon op. Hoe komen jullie aan het geld? “We verkopen I love Den Haag T-shirts. Met de opbrengst financieren we de productie van onze items. En het leuke is dat niet alleen Hagenezen in Den Haag ze kopen, maar ook Hagenezen die elders in Nederland wonen. De band met Den Haag en het Haagse gevoel gaat de stadsgrenzen over” zegt Barbara. Réné Bom, de officieuze nachtburgemeester van Den Haag is groot fan. Je kunt hem regelmatig spotten met zijn T-shirt in support van het initiatief.

“Iedereen kan natuurlijk helpen door een te gek I love DH shirt te bestellen” lacht Barbara. Soms zijn er speciale edities in een beperkte oplage. Met Koninginnenach om de hoek zou jij dus de blitz kunnen maken met een super origineel exemplaar. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag