3voor12 Breda

#BB17 Orange Skyline heeft de harten al veroverd

Jonge fans zingen regel voor regel mee

Eindelijk, ze zijn er. "We komen eigenlijk uit Groningen, maar we dromen er al jaren van om op Breda Barst te staan," zegt frontman Stefan van der Wielen. "En hier staan we dan, voor onze laatste festivalshow van dit jaar. We spelen de benen uit onze reet zodat we hierna niet meer kúnnen spelen," vervolgt hij. Nou, laat maar zien dan.

Enthousiast zijn ze zeker. Van der Wielen danst alsof zijn ledematen loszitten, zwiert met zijn heupen zoals menige vrouw ook zou willen kunnen en lacht breeduit. Ook naar de groep meisjes die tegen het podium aan staan. De fanbase is al binnengehaald. De tieners staan met hun telefoons naar de band gericht en leggen zo veel mogelijk vast. Ze zingen regel voor regel mee. Voorzichtig natuurlijk, anders zou het de opnames kunnen verpesten.

Ergens in de verte is het bluesrock-achtig, maar vooral heel erg poppy. Bij het nummer 'High' wordt de zin "I wanna get high with you," tientallen keren herhaald en blijft dus automatisch hangen. Hoewel de interactie met de fans goed zit: veel praatjes, soms te lang, lachen naar elkaar, wijzen, dat soort dingen, is dit het enige moment waarvan je hóópt dat Van der Wielen niet die dolbije meiden aanwijst. Gebeurt ook niet.

Het aantal graden heeft amper twee getallen, maar voor het InPetto podium is een zomers dansfeestje aan de gang. Dat kunnen we goed gebruiken, want ook de band spreekt (meerdere malen) van een na-zomeravond. En dan houden ze die weeromschrijving nog positief. 

HET MOMENT
Dat heeft de band zelf meegemaakt. Niet eens vandaag, maar zo rond de tijd dat hun boeking voor Breda Barst bevestigd is.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. My Baby, Compact Disk Dummies en Tamino.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12