3voor12 Breda

#BB17 Storksky is geliefd in Breda

Meer dan dat ene uit de hand gelopen afstudeerproject

Je kent Storksky misschien al als winnaar van Limburgse popwedstrijd Nu of Nooit 2015 en was daardoor de openingsact op Pinkpop 2016. Of je hebt ze misschien in 2017 tijdens de Cultuurnacht bij Van Aalst Tapijten gezien waar Breda Barst een podium hostte. Vandaag staan ze op het InPetto podium: de act die bekend staat als een uit de hand gelopen afstudeerproject. 

Het InPetto podium van Breda Barst is van Storksky. Vooraan staan veel fotografen, ze nemen in feite de eerste twee rijen van het publiek in beslag. Michiel Claessen en Roy Moonen hebben beide een prominente plek op het podium, drummer Roy is nèt iets meer aanwezig. Uiteraard door zijn fysieke, energieke voorkomen, hij drumt namelijk met hart en ziel waarbij zijn gehele lichaam meebeweegt. Zijn drumwerk is indrukwekkend, strak en heeft inmiddels naam gemaakt met zijn geliefde drumsolo's. De verhouding van het geluid tussen gitaar en drums zijn niet optimaal, een bassdrum die je keihard voelt, de snaredrum die schel door je oren prikt, muzikaal-technisch gezien allemaal prima, maar laten we de gitarist niet vergeten. Breda, mag ik u (nogmaals) voorstellen aan Michiel, de jongen met een waterval van bruin haar die hij zo nu en dan sierlijk laat bewegen, een uitstekende en energieke gitarist, maar soms qua geluid een beetje weg lijkt te vallen tegenover de rollende drums. Toch staat Storksky als een huis op het podium, net achter een exemplaar van hun album.

Het publiek
Wanneer zanger Michiel vraagt of het publiek wat verder naar voren wilt komen, gehoorzaamt het en zetten vooral twee personen een stapje vooruit. Een jongeman met wellicht zijn vader, samen staan ze te dansen, bijna synchroon, gaan lekker uit hun dak en lopen vervolgens na het optreden weer samen door naar een ander podium. 

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Orange Skyline, Donnerwetter en The Grand East.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12