3voor12 Breda

#BB17 Intergalactic Lovers zet een gewone set weg

Ze proberen de vrede tussen Nederland en België bewaren

Sinds eergisteren is de derde plaat uit, 'Exhale' heet 'ie. Ze trappen de internationale tour van dit album af op Breda Barst, straks gaan ze nog naar onder andere Duitsland, Italië en zelfs Zuid-Afrika.

Voorzichtig wegdromen, maar niet in slaap vallen. Intergalactic Lovers heeft rockaspecten en toch zitten ze vooral tegen het zweverige aan. De stem van frontvrouw Lara Chedraoui is geruststellend terwijl de andere muzikanten flink doorspelen qua tempo.

"Laten we vieren dat België en Nederland dicht bij elkaar gaan," zegt Chedraoui. Aan het begin van de set komt ineens een soort van speech over buurlandvrede naar boven. Nooit geweten dat Belgen en Nederlanders het lastig hadden met elkaar in deze tijd (op de flauwe grappen na).

Veel gebeurt er niet op het podium. Hoewel Chedraoui alle kanten opzwiert en drummer Brendan Corbey al z'n energie in zijn drumstel stopt, blijft het kalmpjes. Vooral interactie met het publiek mist. Dat neemt niet weg dat de muziek prima is. Het heeft tempo en poppy invloeden en Bij Breda Barstbezoekers die de band nog niet kennen zou dit aan moeten slaan. Toch mist de overtuiging. Drie kwartier zweefrock is te veel.

Zodra de muziek de wat duistere kant op gaat, op driekwart van de set, wordt weer aandacht getrokken. De stem van de zangers gaat omlaag, ze waagt zich aan thriller-achtige danspassen en stroboscopen knallen de verte in. Intergalactic Lovers laat een extra gezicht van zichzelf zien. 

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. My Baby, Compact Disk Dummies en Whispering Sons.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12