3voor12 Breda

#BB17 100% met My Baby

Breda Barst afsluiten met stijl

In 2015 stond My Baby ook al op het festival, dit jaar staan ze als afsluiter op het hoofdpodium van Breda Barst. Ondertussen heeft My Baby op diverse grote festivals gespeeld zoals Lowlands, Noorderslag, Down The Rabbit Hole, Pinkpop en verschillende keren op Glastonbury. Ze ontvingen een Edison (2016) voor hun album 'Shamanaid' en tourden samen met Seasick Steve. In maart 2017 verscheen het nieuwe album 'Prehistoric Rhythm' en vanaf oktober gaat de band weer op tour. 

Maar nu, zondag 17 september 2017, staat My Baby op het Amstel podium. Het publiek heeft zich massaal verzameld voor het podium. De eerste tonen vallen en wanneer frontvrouw Cato op het podium verschijnt barst Breda los. Nog voordat er enigszins iets van de bekende, hypnotiserende da-da-da-dum melodie klinkt, staat het publiek al te springen en tot voorbij het podium staan mensen te dansen. Wie de band al vaker heeft gezien... Die herkent vast de elementen van My Baby. Het kenmerkende geluid van de zangeres, goed gitaarwerk, aanstekelijke drums en dit alles in combinatie met de psychedelische visuals op de achtergrond. Maar wat dan nog? Bij 'Make a Hundred' en de vraag of Breda allemaal voor de volle 100% wil gaan, is er niemand die nee zal schudden. 

Een act zoals My Baby, daarvan mag je verwachten dat het goed is verzorgd. En dat was het ook. Een geestverruimende afsluiting van Breda Barst.
"Keep on rising y'all."

Het moment
Als je in een show als deze een moment moet kiezen, dan is dat toch wel het bedanken van de organisatie en alle vrijwilligers. My Baby bedankt Breda Barst tussen de nummers door. Een dank je wel naar alle vrijwilligers die het mogelijk maken en ervoor zorgen dat het festival dit jaar weer soepel verloopt. 

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Compact Disk Dummies, Brutus en Orange Skyline.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12