3voor12 Breda

#BB17 Brutus super op Breda Barst

De uitlaatklep van de dag

Brutus gaat heel hard in thuisland België. Brutus gaat hard over de grenzen. Brutus gaat sowieso altijd heel hard. Het trio uit Leuven met zingende drummer Stefanie, bassist Peter en gitarist Stijn maakt energieke hardcore, met punk- en metalinvloeden waar Stefanie weldadig overheen zingt en bijna schreeuwt. Het optreden barst van de energie, die de band weer terugkrijgt vanuit de tent. De nummers zijn snel en snoeihard, in een moordtempo, met een stuwende bas en gitaar. Het debuutalbum 'Burst' dat dit jaar verscheen, staat er vol mee. Brutus is schitterend om de Spaanse Kraag mee af te sluiten en de zaterdagnacht in te gaan. 

Het moment
Al na een paar nummers had de Spaanse Kraag het door, of in elk geval de voorste helft: bij Brutus kun je toekijken, headbangen of gewoon een feestje bouwen! En wéér komt het betere geweld uit België, daar kunnen we mee leven. Zeker als je het snoeiharde 'All Along' voor het laatst bewaart. Stond je te swingen bij Compact Disk Dummies en ben je nieuwsgierig geworden? Brutus speelt 22 december in Mezz.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Cocaine Piss, Kapitan Korsakov en VVOVNDS.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12