3voor12 Breda

#BB17 Compact Disk Dummies is best wel heel erg sick

Belgische broertjes laten Breda zien wat een steengoede show is

Teksten over pure ellende op doordringende bastonen en ontzettend dansbare tunes uit de vingers van twee broers die het liefst in hun fanfarepakjes het podium betreden. Klinkt als een zootje, maar wel het beste zootje van de dag. 

Wat een leipe gast, die frontman Lennert Coorevits. Hij berijdt zijn microfoonstand, beheerst de robotmoves tot in de puntjes, duikt meerdere keren het publiek in en dat is maar een kleine greep uit de gebeurtenissen. Hij is een lopende movesmachine.

En het gaat wel eens fout. Voor de zoveelste keer gaat de frontman van het podium af, naar het publiek. Hij loopt al zingend op de railing van de frontbarrier met behulp van fans op de eerste rij. Dat is gedoemd te mislukken, natuurlijk. Het duurt dan ook niet lang voordat 'ie met één been wegglijdt. Auw.

Soms is hij zo fanatiek in z'n dansen dat 'ie met de kabel van het ene instrument het andere omstoot en het de roadie even moeilijk maakt met een kabelwirwar, maar dat hoort erbij. Het is ook gewoon grappig om naar zulke foutjes te kijken. Muzikaal denderen ze steevast door, namelijk. 

Het keiharde gedreun met allerlei EDM-stylen gemixt, en daarmee compleet in style van de Compact Disk Dummies, wordt ondersteund met visuals waarvan zelfs mensen zónder epilepsie stuiptrekkingen van krijgen. Op de goede manier, hoor. De show heeft een aantrekkingskracht van verre: catchy deuntjes, charismatische muzikanten en muziek die euforie met zich meebrengt. Het is een show die je niet slechts ziet of hoort, maar meemaakt. En de bezoekers komen niet alleen voor de show, het duo komt net zo goed voor hen. Ze willen iedereen overtuigen, en dat kunnen ze als de besten. 

HET MEEST CLICHÉMATIGE EN IETWAT VERVELENDE MOMENT:
'Mensen met of zonder benen, ga naar beneden!' Waarom toch? Zo'n uitgemolken sit-down hebben jullie niet nodig. 

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. My Baby, CUT_ en Donnerwetter.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12