3voor12 Breda

#BB17 Dool episch optreden op InPetto

Krachtig, charismatisch en overweldigend

Daar is ze, Ryanne van Dorst. Voorheen bekend als onder andere Elle Bandita, nu op het InPetto podium met haar band Dool. En wat voor een band: samenspel wat superstrak is, een kick-ass frontvrouw die power uitstraalt. Regelmatig steekt ze haar vuist in de lucht. Wanneer ze tussen de nummers door praat schreeuwen een paar mensen uit het publiek "Spelen", maar daar wordt niet echt veel aandacht aan besteed. Ze vertelt dat ze gister een award hebben gewonnen, ze weet niet meer zo goed welke, maar inmiddels hebben we het opgezocht: 'Best Debut Album' via Metal Hammer Germany. 
Het samenspel van de band is fenomenaal, een strakke show die menig mens in het publiek laat rillen van muzikaal genot. Voor het podium staat het publiek namelijk te headbangen, net zoals de bandleden op het podium, de aandacht blijft de gehele set, bijna betoverend. 

Toch wordt het betoverende een beetje doorbroken door het praatje van Ryanne, ze stelt de band voor en geeft aan dat ze uit Rotterdam komen. "Het valt me mee dat ik nog geen hamburger tegen mijn hoofd heb gekregen!" Alweer klinkt het "Spelen" en wordt er inderdaad verder gespeeld. 

De teksten nemen je mee naar de donkere straten van Dool-land, daar waar verloren zielen zich buigen over rauwe energie, oude geesten en hypnotiserende gitaarriffs. Daar waar nieuwe muzikale plannen gesmeed worden, de donkere grot naar het muzikale brein, daar waar Dool woont.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Cocaine Piss, Donnerwetter en Brutus.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12