3voor12 Breda

#BB17 Mary Fields chaotisch theatraal in Spaanse Kraag

Funky dansjes tussen het grunten door

Een band die wellicht, op het eerste gezicht misleidend overkomt met een zanger die al moonwalkend over het podium glijdt en zijn heupen funky van links naar rechts laat swingen. Zijn we hier bij een catchy popband, of wat? Laten we je voorstellen aan Mary Fields, bestaande uit gitarist Bram Giesen, drummer Tim Giesen, zanger Moss Lieveld en bassist Yaresh Soekhlal. Regelrecht uit de Utrechtse grond gestampt, lekker hyperactief en heupswingend. Zodra zanger Moss zijn strot openzet wordt het duidelijk dat het hier toch écht om een keiharde mathcore band gaat. 

Een chaotische indruk maakt de band wel, maar voor de kenner is Mary Fields een rete-technische band. Ze laten zien dat er in de hectiek en chaos wel degelijk een strakke lijn te vinden in, waardoor het voor sommige mensen in het publiek misschien een lange show is, naarmate de set vordert verlaat een klein gedeelte van het publiek de tent. Misschien worden ze de camerageile bassist, die met regelmaat het podium verlaat om zijn territorium af te bakenen met een rondje door de Spaanse Kraag, feit blijft dat dit viertal geniaal is in het brengen van muzikale complexiteit waar je keihard U tegen zegt! 

Het moment
Het moment waarop je snoeihard wordt ingemaakt door je zusje met roze glitterstrik. Een klein meisje blijft headbangen, terwijl twee jongetjes, vermoedelijk haar broertjes, afhaken. 

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. DOOL, Cocaine Piss en Kapitan Korsakov.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12