3voor12 Breda

#BB17 Wallis Bird en haar birds overstemmen iedereen

Vol enthousiasme, met soms wat té veel power

De Ierse zangeres Wallis Bird is een ware kosmopoliet, die overal ter wereld optreedt. Nu in Breda, over een paar weken Tokyo en Australië. Ze schippert tussen Berlijn, Dublin en Londen. Waarom we dat allemaal noemen? Wel de muziek en liedjes van Wallis Bird zijn al net zo kosmopoliet, energiek en uitstralend naar de wereld. Ze maakt opgewekte pop-rock, singer-songwriter liedjes en folk. 

Het duurt even voordat ze het veld mee heeft, Wallis begint solo, zonder haar birds, en dat is één nummer tof, maar bij het tweede nummer begint het al wat sleets te worden, stampend met haar voeten om de bastonen bij haar gitaarspel te maken. Wat wel duidelijk is: Wallis Bird heeft een stem waar je niet omheen kunt: wat een power en wat een soul! Vol enthousiasme stort ze zich op de muziek en het meekrijgen van het publiek. Dat meekrijgen gaat als vanzelf als haar band erbij komt. Meerstemmig, op viool, minimale drums, elektrische gitaar en vooral dus de stemmen. Met 'Amazing' staat ze weer op de rails, om er niet meer af te komen. Hoewel, soms gaat het wel heel krachtig en onbeheerst, ook bij ingetogen nummers is er veel ziel op het podium. Een bijzondere act en een aangename, zelfbewuste power dame die grapjes maakt.

Het moment
Moeilijk kiezen want de hoogtepunten in de set zijn hoog: die ene a capella  versie van 'I Can Be Your Man' met de basstampen, percussie van ananas en banaan, beatboxen en tamboerijns was heel vet en uitzonderlijk, of 'Change' met de klarinet, trompet en vingerknippen misschien, maar hét moment is 'Home', de brief aan haar ouders, die Bird solo, zonder muziek, zingt. Het publiek op het veld is stil en luistert, naar het emotionele, mooie lied en naar de vrouw die haar ziel erin legt. Om daarna dankbaar af te sluiten met een uitnodiging om met z'n allen naar het opblaaskasteel bij Mini Barst te gaan.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12