3voor12 Breda

#BB17 Swingen met Donnerwetter bij InPetto

Een hoop gejuich overstemt de band meerdere malen

Donnerwetter sluit het InPetto podium af op de laatste dag van Breda Barst. Deze psychedelische punk band staat weinig in Breda, maar heeft nu een plekje bemachtigd op een van de hoofdpodia. En niet zonder reden: ze hebben zichzelf al meerdere malen bewezen in andere steden.

Donnerwetter begint de setlist kalm. Maar dit schijnt het publiek niet nodig te hebben. De up-tempo nummers worden dansend ontvangen. Het zijn ook swingende nummers die melodisch goed in elkaar zitten. Ook op de vocalen is weinig aan te merken. Het is zuiver, zwaar en ligt goed in het gehoor. De halve hippies krijgen in ieder geval een groot deel van het publiek mee. Een luid applaus, gejuich en gefluit is daarom na elk nummer hoorbaar. De band blijft het publiek boeien. Dit is zo'n optreden waarbij mensen niet weglopen, integendeel. Er komt juist steeds meer publiek. Tussen het dansen door kijken de meesten dromerig voor zich uit en laten zich meevoeren door de muziek. Donnerwetter staat het eerste kwartier op het podium zonder ook maar iets te zeggen tegen zijn publiek. De mannen zijn niet zo zeer charismatisch, maar hebben wel iets wat dit veroorzaakt.

Het moment
‘Lying Lying’ wordt met gespring, een hoop kabaal en handen de lucht in ontvangen. Daarna moet het publiek pas echt losgaan volgens de band. En ja hoor, daar gaan de voorste rijen. Het is swingen en springen geblazen. Of het nou op de maat is of niet, het maakt niet uit. Zolang iedereen het maar naar zijn zin heeft. Een paar jongens vooraan lijken zich nergens voor te schamen. Ze dansen ook tussen ieder liedje rustig door. De rij daarachter moet af en toe bukken voor rondzwaaiende armen. De band zelf danst ook af en toe even mee, maar niet zo enthousiast als de bezoekers. Een goede afsluiting van InPetto.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. My Baby, Compact Disk Dummies en The Grand East.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12