3voor12 Breda

Vernieuwd concept Surf & Turf Outdoor: Het Volksinitiatief!

“Het volk neemt het initiatief als protest tegen het magere cultuurbeleid van Breda voor de underground cultuur”

Op zaterdag 15 juni vindt de eerste editie van Het Volksinitiatief plaats op het Haveneiland bij Pier 15 Skatepark. De afgelopen drie jaar stond deze zaterdag in het teken van Surf & Turf Outdoor met garage, surf en psych bands op het affiche. Bezoekers kunnen dit jaar een festival met een vernieuwd concept en bredere line-up verwachten. 

Pier 15 heeft namelijk de handen ineen geslagen met andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor de alternatieve muziekprogrammering in Breda. Het volk neemt het initiatief als protest tegen het magere cultuurbeleid van Breda voor de underground cultuur. Organisaties die betrokken zijn bij Het Volksinitiatief zijn: Surf & Turf, Country Club Breda, Punkrock Riot, Onderstroom, 3voor12/Breda, PARA, Grey en BUT Film Festival. In plaats van met elkaar te concurreren, wordt er samengewerkt om een mooi festival neer te zetten met een gevarieerde line-up. Wij van 3voor12/Breda vroegen Bront uit Gent en Antwerpen.

De line-up:
IGUANA DEATH CULT
MARBLED EYE (US) - Country Club Breda
THE PINHEADS (AUS)
LOTUS – Punkrock Riot
THE HAZZAH 
DRUNKTANK - Punkrock Riot
THE SMALL BREED
PSYSO - Onderstroom Breda
BRONT (BE) - 3voor12/Breda

Deze line-up is verdeeld over twee stages, daarnaast is er genoeg te beleven aan randprogrammering. In Lotte’s New Wave Cave zorgen dj’s (o.a. aangeleverd door PARA en Onderstroom) voor de beste new wave platen, BUT Film Festival krijgt een mini-bioscoop waar je korte BUT films kunt zien en Falus Skateboarding uit Utrecht komt langs met hun karaoke show.

Het Volksinitiatief vindt plaats op het Haveneiland bij Pier15 op zaterdag 15 juni van 14:00 tot 23:00 uur. Blijf op de hoogte via het Facebook event!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12