3voor12 Breda

#BB17 Revölvo is een parodie van zichzelf

Maar wel een hele goede

Een AC/DC of Motörhead op Breda Barst is natuurlijk onmogelijk, maar gelukkig is daar Revölvo. Ze maken oude mannenrock om de tent goed wakker te schudden. Alhoewel tent, ze staan op het InPetto podium. Ze zijn de Spaanse Kraag uitgegroeid.

"Goedemiddag Roosendaal," begint de band. Verschillende bezoekers kijken beduusd om zich heen. Je kunt ze horen denken, "wat een sukkels," Maar het is de humor van de band. Ze komen tenslotte uit Etten-Leur en Breda, zijn zowat de huisband van multifunctionele kroeg Sound Dog en weten dus dondersgoed waar ze zijn. "Hop, hop gas erop!" 

Ze zijn een parodie van zichzelf: Extra stoer doen door je gitaar in je lies te zetten en je fermste gezicht opzetten. En toch ogen ze als een serieuze groep. Melodieuze gitaren, stevige drums en een goed tempo. Hardrock zoals het in de jaren zeventig en tachtig was.  

Het enige wat mist is meer interactie met elkaar. Hoewel je ziet dat de band vol energie zit, lopen ze niet naar elkaar toe. Het contact met het publiek zit daarentegen wel goed: niet te veel, dus het "Slayer!"- en "Speeeuuuulen"-geroep blijft uit, maar voldoende om betrokken te worden bij hun spel. "Ge bent te laat," roepen ze naar een bekende die halverwege de set snel nog even in het publiek gaat staan. De fanbase is aanwezig. Verschillende bandshirts en meemompelende hardrockers bevinden zich voor het podium. Het is eigenlijk jammer dat de rest de tekst niet kent, want het is prima meezingmuziek.

Het zou wel fijn zijn al iemand ze uitlegt wat een toegift is. Revölvo blijft maar doorspelen, ook al hebben ze drie keer gezegd dat het de laatste is. Dit werkt niet aan het begin van de festivaldag, maar eigenlijk werkt het nooit. Het wordt tijd dat een toegift weer iets is wat het festival verdient en niet een ingeplande routine.

HET MOMENT 
Wist je al dat de drummer een invaller is? Dat heb je waarschijnlijk niet gemerkt. Hij zit in precies dezelfde vibe en heeft ook de vaardigheden. Petje af!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12