3voor12 Breda

#BB17 The Sore Losers zetten een spectaculaire show neer

Laatste show in Nederland voor de komende tijd

The Sore Losers stonden vorig jaar al op Pinkpop, dit jaar staat de rockband uit Hasselt in België op het Amstel podium op Breda Barst. In België zijn ze al een redelijk grote band en met hun invloeden van onder andere The Rolling Stones, David Bowie en Jimi Hendrix wordt het tijd dat ze doorbreken in Nederland. Toch is Breda Barst voorlopig het laatste optreden voor de band in Nederland. Op 5 oktober beginnen ze aan een reeks concerten door Frankrijk.

The Sore Losers, bestaande uit zanger en gitarist Jan Straetemans, gitarist Cedric Maes, bassist Kevin Maenen en drummer Alessio Di Turi, hebben hun best gedaan om een spectaculaire show neer te zetten wat zeker gelukt is met veel flitsende lichten, rook en hun blues rock muziek. De band speelt veel nummers van hun laatste album 'Skydogs' en hebben een goede, afwisselende setlist. De nummers hebben veel instrumentale stukken wat goed matcht met de hardere rockstukken. Van te voren zou je denken dat bluesrock begint uit te sterven, maar niet als je naar The Sore Losers kijkt en het aantal publiek dat op het optreden is afgekomen.

Het publiek
Het is heel druk voor het podium als de band begint met spelen. Maar aan het einde is het dubbel zo druk geworden. Tijdens het optreden probeert de band het publiek mee te krijgen. Het publiek begint daardoor enthousiast mee te klappen, te dansen en te springen. Ook staan er duidelijk veel fans in het publiek die de nummers kennen en vrolijk meedrummen. Ook staat er een enthousiaste persoon in een roze paashaas pak mee te springen. De sfeer zit er goed in wat een goed teken is voor de optredens die erna nog komen.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. DOOL, Orange Skyline en Sass Jordan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12