3voor12 Breda

Bredase Myllie Tunes releaset debuutplaat ‘She Who Dares Wins’

een mengeling van jazz, country folk, pop en swing

Bijna is het zo ver. De release van ‘She Who Dares Wins’, de debuutplaat van Breda’s eigen Amy Winehouse, oftewel Myllie Tunes. Twee jaar geleden betoverde Myllie het publiek al met haar deelname aan talentenjacht en tv-programma ‘De Beste Singer Songwriter’ van Giel Beelen en op 6 december precies verschijnt haar album in de digitale schappen. De zangeres wordt door muziekkenners vaak al vergeleken met Adele, Janis Joplin en ja, je las het goed, Amy Winehouse.
“Ik ben een enorme fan van een aantal bands in New Orleans. Als je naar die scene kijkt, zie je dat veel artiesten met elkaar samenwerken en elkaar alles gunnen. Dat mis ik in Nederland soms.”, zegt de zangeres. De muzikanten waar Myllie mee samenwerkt, staan allemaal dicht bij haar. Zo leerde ze bijna iedere muzikant van haar band kennen in een bar. Hierdoor is er een intieme band ontstaan tussen Myllie en haar bandleden. Deze zogenoemde ‘kruisbestuiving’ zorgt ervoor dat in elk nummer een stukje inspiratie van ieder bandlid terug te vinden is. Het resultaat: een mengeling van jazz, country folk, pop en swing.
‘She Who Dares Wins’ is opgenomen A-Broad Sessions & Recordings Studio in Breda. En ook niet onbelangrijk: op zaterdag 16 december speelt Myllie & The Tunes in Breda op uitnodiging van POB in café Hijgend Hert.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12