Donderdag 16 november strijkt het Popronde circus weer neer in Breda. Met veel nieuw Nederlands talent om van te proeven en te ontdekken. Dat kan op veel speelplaatsen in de stad, waaronder ook weer nieuwe, al dan niet tijdelijke podia. Wij geven je graag een paar tips uit de lange lijst optredens. En een misschien moeilijke keuze tussen twee 3voor12 talenten.

Dorpsstraat 3 (Mezz, 21.00 uur)

Eén van de 3voor12 talenten in de Popronde heet Dorpsstraat 3. Uit de bio: “Dorpsstraat 3 haalt inspiratie uit verschillende soorten muziek die zowel geografisch als in tijd uit hele verschillende plekken komen, om het allemaal bij elkaar te gooien. Soms lijkt het alsof deze invloeden altijd al samen hoorden en soms word je erdoor in de war gebracht. Op die manier vertelt Dorpsstraat 3 verhalen die je nog nooit gehoord hebt.” Een elektronische opvolger van De Toegift, dat vorig jaar hoge ogen met verhalende, Nederlandstalige teksten? Wij zijn benieuwd. 3voor12/Utrecht schreef over hun Popronde optreden: “grauw-dansbare griezelwave met overtuiging en coole nonchalance.”

Keenan Mundane (Dok19, 21.00 uur)

Eén van de andere 3voor12 talenten in de Popronde heet Keenan Mundane. Deze alternatieve rapper komt met enkel een mic en sampler naar Dok19, waar hiphop regeert. Mundane wil een eigen draai geven aan de urban sound uit Engeland en Amerika. 3voor12/Utrecht schreef over zijn Popronde show onder andere: "Ontspannen flows, die doen denken aan Earl Sweatshirt worden afgewisseld met snelle drum ‘n bass beats. Zijn stemgeluid doet bij vlagen denken aan dat van Westside Gunn, maar ook invloeden JPEGMAFIA zijn te horen in zijn muziek. Veel invloeden, die samen toch allemaal resulteren in een geheel eigen geluid." 

THAMES (Vulling, 22.00 uur)

Merlyn Baartman, frontman en brein van de band THAMES kijkt graag over het kanaal en laat zich met zijn band dan ook inspireren door Fontaines DC, The Cure en IDLES. En net als die laatste band maken ze postpunk met een emancipatoire boodschap tegen racisme, mannelijke toxiciteit en seksisme. Wij zijn benieuwd hoe THAMES gaat knallen in Vulling. 

SUBFICTION (The Office, 22.15 uur)

Eén van de 3voor12 talenten in de Popronde heet SUBFICTION. SUBFICTION is een gesluierde artiest die je meeneemt in een audiovisuele wereld die langzaam wordt vervuild door technologie. De melancholische breakbeats, glitchy synths, house en hiphop zorgen voor een futuristische reis tussen fictie en realiteit. Een mysterieuze act met een veelbelovende mix, op een nieuwe locatie in Breda: The Office.

Cloud Cukkoo

Cloud Cukkoo, de band van Jori van Gemert, maakt volgens haar bio: “dansbare depressie, een combinatie van donkere indie en dansbaarheid. Trek je glitterjurk aan en kom huilen op de dansvloer. Voor liefhebbers van MGMT, Phoebe Bridgers & The National.” De buren van 3voor12/Tilburg omschreven haar optreden op 26 oktober bij Popronde zo: “Tot aan buiten staat het ramvol in het toch behoorlijk grote restaurant. Haar sound omschrijft ze zelf als een dansbare depressie, en gedanst wordt er vanavond in RAW flink.” Dat belooft wat!