Aan alles komt een eind. Zo ook aan het ‘tijdperk Tunnelvisie’. Na veertien jaar besluit de band ermee te stoppen. Dit kan uiteraard niet ongezien blijven. Daarom stonden de mannen samen met support act STEENkoud afgelopen vrijdag 3 maart 2023 in de Kleine Zaal van Mezz om er nog één keer een groot feest van te maken. Het beloofde een onvergetelijke avond te worden. Benieuwd hoe het eraan toe ging? Wij waren erbij en zetten alle hoogtepunten op een rij.

Om stipt half negen stapt STEENkoud het podium op. De band is geen onbekende voor het Bredase publiek en dat is ook te zien in de zaal. Een aantal mensen hebben al een STEENkoud T-shirt aan en zingen nummer voor nummer mee. De mannen maken er direct een groot feest van. De confetti komt vanaf het begin al naar beneden en vult de volledige vloer. En net als je denkt dat je alle confetti gehad hebt, komt er nog een lading aan. Het zet wel de toon voor de rest van de avond. De mannen van STEENkoud barsten van de energie en springen op en neer tijdens ieder nummer. Met een aantal grappen tussendoor is er weinig te merken van een afscheidsconcert. En dat is hoe het hoort te zijn. Na een krachtige set maakt de band plaats voor de headliner van de avond. 

Steenkoud

Na een half uur pauze is het tijd voor de band waar deze avond om draait. De mannen van Tunnelvisie stappen het podium op en een begrafenisnummer klinkt door de speakers. Zodra het nummer stopt, is het tijd voor het echte werk. De band opent de set met ‘Next Level’. De mannen hebben deze avond veel verrassingen in petto. Zo staan de mannen van STEENkoud nogmaals op het podium tijdens ‘Breekspul’, verruilt Hans zijn plek met Rik tijdens ‘Kletskoek’ en kunnen de blazers ook niet ontbreken tijdens onder andere ‘Keizer’. Zanger Stijn zweet zich rot tijdens de set en zijn T-shirt ontbreekt daarom al snel. Hij springt meermaals in het publiek om iedereen in de zaal nog meer op te zwepen. Na een lange setlist is het tijd voor een toegift. ‘De Hamer’ lijkt in eerste instantie het enige nummer te zijn, maar ook ‘Keizer’ komt nogmaals voorbij, weer inclusief blazers. Met ‘Haast’, een verzoekje van hun jongste fan, sluiten de mannen het ‘tijdperk Tunnelvisie’ in stijl af. Het publiek zal de avond niet snel meer vergeten en ook de albums van de band zullen nog lange tijd door menig speaker komen. 

Tunnelvisie