Eerder wezen we je er al op dat de Klundertse band Rockford een nieuw album uitgebracht heeft. Op zaterdag 14 januari 2023 was het eindelijk zover: de release party in Poppodium Phoenix. Het beloofde een leuk feestje te worden. Harley Francine en The King’s Head mochten de avond openen. Rockford zelf is een band die meerdere stijlen samenvoegt tot een mooi geheel. Denk aan Alice in Chains, Pearl Jam en Soundgarden. Maar konden ze deze combinatie ook waarmaken tijdens hun release party? Wat wij ervan vonden, lees je hieronder!

Harley Francine mag de release party openen. Het is nog vrij rustig in de zaal, en de mensen die er zijn, blijven op afstand van het podium. De jonge band neemt ietwat onwennig plaats en begint aan de setlist. Vanaf het begin is duidelijk dat het geluid niet al te best is. De drums en bas zijn duidelijk hoorbaar, maar de zang valt vrijwel helemaal weg. Op sommige momenten is het helemaal niet te horen. Alleen als zanger Luc de Vries zijn uithalen doet, hoor je wat de band echt in haar mars heeft: een toonvaste stem, waar ook enige grunts uit kunnen komen. De nummers wisselen elkaar goed af en regelmatig komt er een nieuw nummer voorbij. Een cover van The Cranberries, ‘Zombie’, ontbreekt ook niet op de goed afwisselende setlist. Al met al een goed optreden, maar jammer van het geluid. 

Harley Francine

Na iets meer dan een half uur komt The King’s Head het podium op. Deze Bredase band kennen we al. Als je ze nog niet kent, heb je ongetwijfeld de bandleden al in andere formaties gezien. Zangers Tim van Bokhoven (Bleach) en Pim van Zuilen (Hilton Dive) laten hun krachten direct zien. Alle bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld en dat is goed te merken tijdens deze set. Zelfs op het veel te kleine podium weten de bandleden goed om elkaar heen te manoeuvreren. Enkele covers komen ook voorbij deze avond. Denk aan ‘Dam That River’ van Alice in Chains. Uiteraard met de The King’s Head twist. De band zorgt ervoor dat het publiek goed opgewarmd is voor de headliner, en tevens de band waar het hele feestje om draait, van de avond.

The King's Head

Dan is het tijd voor de grote release party. Rockford heeft er duidelijk zin in en kan niet wachten om het nieuwe album ‘Broken Records’ te laten horen aan Breda. De nummers komen direct goed door de speakers. Net als de band lekker bezig is, gaat het brandalarm af. Na een paar minuten blijkt het vals alarm en kan de band verder. “Nou weten we dat we een hete band zijn… On smoke. On Fire”, zegt zanger Niels Schmitz lachend. De band gaat alsof er niets gebeurd is door aan de set. Rockford speelt het volledige album vanavond op hun release party. Een goede set is het gevolg. Je kan wel stellen dat het album een blijvertje is. 

Rockford