Vrijdag de dertiende. Veel mensen kijken er tegenop vanwege het bijgeloof. Er kan immers altijd wat fout gaan toch? Maar niet als het aan Pier 15 ligt. Op deze dag stonden namelijk drie bands op het podium om deze dag te voorzien van een positieve twist. De Bredase bands Puinpoeier en Wet Sox mochten het voorprogramma verzorgen voor LOTUS. En LOTUS belooft altijd een spektakel te worden. Wij mochten erbij zijn. Wat we ervan vonden? Dat lees je hieronder!

De eerste band van de avond is Puinpoeier. Het is een nieuwe band in Breda en dit is slechts het tweede optreden van de formatie, maar daar is niet veel van te zien op het podium. De bandleden hebben al voldoende ervaring uit andere bands of performances en dit is direct duidelijk. Ieder nummer heeft een boodschap en een eigen thema, waar het publiek waarschijnlijk niets van meekrijgt. Vooral de voorste rijen hebben het namelijk te druk in de moshpit. Achterin de zaal staat het publiek nog vrij stil en dit blijft gedurende de show ook zo. Puinpoeier heeft niet alleen een aantal eigen nummers deze avond, maar doet ook een Hazes cover. Uiteraard met een eigen twist. Na dertig minuten sluit de band de set af en is het wachten op de volgende bands. 

Puinpoeier

Wet Sox mag als tweede band het podium betreden. Het is tijdens het opbouwen al duidelijk dat het podium veel te klein is voor de mannen. Frontman Jelle besluit daarom zijn zangkunsten midden in de moshpit te laten horen. Vanaf het moment dat het eerste nummer ingezet wordt, gaat het publiek al los. Steeds meer mensen komen in de moshpit en tot halverwege de zaal kan je niet rustig staan kijken. Maar dat kan ook bijna niet als Wet Sox speelt. De opzwepende punk laat je automatisch bewegen. Het publiek zorgt er tevens voor dat Jelle crowdsurfend zijn nummer af kan maken. De toon is nu echt gezet voor de avond. 

Wet Sox

Na een half uur ombouw is het tijd voor dé band waar het vanavond allemaal om draait: LOTUS. Deze Belgische band is geen onbekende in Breda. Zo stonden de mannen eerder al op Punkrock Riot, Breda Barst en het Volksinitiatief Festival 2019. Ook hebben ze al op menig groot festival in zowel Nederland als België gestaan. De band trapt gelijk goed af. De hardcore blaast uit de speakers en het publiek laat geen moment onbenut voor een moshpit. Zanger Jelle doet wat hij altijd doet: hij bevindt zich in het publiek of zit voorovergebogen op het podium. Na een relatief korte set is het alweer tijd om af te sluiten. Jelle is zichtbaar buiten adem en opgelucht dat hij zich door de show geworsteld heeft. Het publiek heeft zich echter geen moment verveeld tijdens het optreden. 

LOTUS