Dikke Dennis kennen de meesten uit de scene als de mascotte van de inmiddels gestopte band Peter Pan Speedrock, maar op deze avond stond hij samen met de Røckers om zijn eigen muziek ten gehore te brengen. Op zaterdag 2 oktober stond Dikke Dennis samen met Tunnelvisie en The Ax Effect op het podium van Poppodium Phoenix. Was het een feest? Dat sowieso. Lees snel verder en ontdek wat er allemaal gebeurde.

Het Tilburgse The Ax Effect trapt de avond af. Naar eigen zeggen speelt de band ‘lompe hardrock and roll’. De band begint direct energiek. De drummer/zanger schreeuwt erop los in zijn blote bast en de andere bandleden hebben er ook zin in. Het is wel duidelijk dat de band ernaar uitgekeken heeft om weer op het podium te staan na een lange stilte. Verschillende onderwerpen worden behandeld, waarbij ook nog een ‘fuck you’ naar leiders wordt gegeven. Een goed begin van een avond waarop nog meer te wachten staat. 

The Ax Effect

Tunnelvisie is geen onbekende voor het publiek. De Bredase band heeft al op menig podium in de omgeving gestaan. Tijdens corona hebben de mannen niet stil gezeten. Het nieuwe album ‘Codetaal’ kwam begin 2021 uit. Vanavond staan ze zonder Joris op het podium. Toch is hier weinig van te merken. De mannen, en dan met name Stijn, hebben veel interactie met het publiek. Oud en nieuw werk wordt moeiteloos afgewisseld en alles wordt gegeven. Het zweet vliegt in het rond, het publiek beweegt lekker mee en de mannen zelf bewegen ook lekker op het podium. Het publiek lijkt er geen genoeg van te krijgen. Een toegift is het resultaat van een van de betere shows van Tunnelvisie tot nu toe. 

Tunnelvisie

Dikke Dennis & de Røckers is de laatste band van de avond. Ook deze naam is geen onbekende. Jarenlang was Dikke Dennis namelijk de mascotte van Peter Pan Speedrock. Nadat deze band hun afscheid aankondigde, besloot hij zijn lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan: een eigen band starten. En vanavond horen we in Phoenix het resultaat. De eerste sixpack halve liters is na ongeveer drie nummers al leeg, iets wat niets nieuws is voor Dikke Dennis. De panterjas gaat ook al snel uit, waarna we hem in zijn blote bast zien staan. De nieuwe single ‘Pre-Historisch Beest’ staat al vroeg op de setlist en ook het nummer R.A.M.O.N.E.S ontbreekt niet. Een samenvatting van de avond? Veel bier, een stijve lul bij Dennis door een bezoeker en een publiek dat helemaal losgaat bij de toegift. Het was weer als vanouds bij Dikke Dennis & de Røckers. 

Dikke Dennis & de Røckers