De afgelopen weken regende het releases in en rond Breda. Het ging zo hard dat we ze allemaal even voor je op een rijtje zetten. Zo kwamen Ben Forte, Nikki Henskens, Thomas Jakob, Skippabeat (met nieuwe zangeres) en Zeno met nieuw werk, en presenteerde Den Purls hun live sessie vanuit Mezz als EP.

Thomas Jakob, die de mosterd haalt bij onder andere Muse, Arcade Fire, Sigur Ros en Keane, trapte af, op 31 januari met zijn nieuwe indie single ‘Runners’. “Runners gaat over het losbreken uit oude gewoontes en verdriet, het verlangen naar een betere wereld in de toekomst, vrij van alles waar we nu met z’n allen in zitten. We moeten wegrennen, maar pas als aan alles gedacht is en als we kunnen zeggen “dit laat ik achter me”. Dit lied gaat precies over dat gevoel. De clip met passanten die de tekst vasthouden, is geschoten in Rotterdam.

Thomas Jakob

De Utrechtse rapper-/songwriter met Bredase roots Ben Forte bracht vrijdag 12 februari zijn single  ‘Monsters’ uit. “Juist nu het leven ons uitdaagt mentaal gezond te zijn, komt Ben Forte met een warm en liefdevol lied over de persoon die er voor je is. De persoon die naar je luistert, je geruststelt en die alle monsters wegjaagt. Een dromerige piano rif, warme koortjes en kwetsbare tekst staan centraal in dit lied over klein durven zijn bij je geliefde. Het is de eerste single van de EP die 28 juni uit gaat komen.”

Ben Forte - 'Monsters'

Skippabeat

Skippabeat mocht in januari aantreden op Streamsonic, het online alternatief voor Eurosonic / Noorderslag dat door de coronacrisis niet door kon gaan. Daar ging een clip van het nieuwe nummer ‘Watch Out’ in première. En sinds vorige week vrijdag 12 februari kun je op Spotify luisteren naar de nieuwe, energieke en opgewekte EP ‘Who Knows My Name’, opgenomen met nieuwe zangeres Mariska. Of luister hem hier natuurlijk.

De jonge singer-songwriter Nikki Henskens uit Kaatsheuvel kwam gisteren naar buiten met haar nieuwe single ‘Time’s Long Forgotten’, als opvolger van  haar debuut EP ‘Balcony Baby’ uit 2020. Het is een nummer over het abstracte begrip van tijd en hoe om te gaan met de eindigheid en het plukken van de dag. “Ik ben erg nieuwsgierig naar wat er met ons gebeurt zodra we doodgaan, maar tegelijkertijd wil ik leven, ervaren. Ik wil dingen doen die me gelukkig maken, ik wil tijd doorbrengen met mensen die me gelukkig maken.”

Nikki Henskens - 'Time's Long Forgotten'

Rapper Zeno is wat mysterieuzer over zijn nieuwste release: hij loste vandaag zijn nieuwste track: ‘Reverse’, een samenwerking met rapper Jayh. Over niet teveel terugkijken in je leven, maar dingen accepteren zoals ze zijn. “Zelfs als ik zou kunnen kiezen, dingen gaan zoals ze gaan.”

Tot slot besloot de rockband Den Purls uit Sprundel om hun live sessie in Mezz, op gepaste afstand tijdens deze coronacrisis, uit te brengen als EP getiteld ‘The Mezz Sessions’. Frontman Tristan van der Laan: “Deze live registratie hebben wij in elkaar gezet om onze fans een beetje een hart onder de riem te steken in de tijd dat we weinig tot geen optredens mogen hebben door de nog steeds heersende pandemie. Daarom ook The Mezz Sessions, zonder publiek, enkel wij, geluid en video voor iedereen die live muziek mist om thuis een privé optreden te kunnen krijgen”

Den Purls - 'The Mezz Sessions'