Donderdag 26 augustus was de derde MotMot Sessions in MotMot gallery in Electron Breda. Dit keer traden Vonder en Joshua J op, in een intieme, coronaproof setting van tafeltjes, stoelen en banken. Het contrast tussen de ingetogen, gecontroleerde en donkere muziek van Vonder en de warme, soms gezellige, soul en hiphop van Joshua J kon bijna niet groter zijn. Het werd een interessante avond van hoog niveau.

Vonder start, letterlijk en figuurlijk. Het is het allereerste optreden van duo Ellenor Vora en Benjamin Sch.. Ze waren los van elkaar al bezig als muzikant en kennen het podium. Ellenor ontmoette Benjamin vorig jaar, toen hij als Noire Antidote een quarantaine streaming optreden gaf bij The Isolation Sessions in Effenaar. Ze maken samen als Vonder muziek die het goed doet in de duisternis: met zijn industrial invloeden en haar dromerige, melancholische zang en vervormde gitaren. Hij zorgt voor de effecten en vervormt ook geregeld haar stem. Live pakt Vonder enorm goed uit: gecontroleerd, ingetogen, bezwerend én meeslepend. En niet helemaal introvert, pretoogjes verraden soms het genieten op het podium. Het publiek in MotMot gallery omarmt het duo gretig. De herhaling van gitaarlijnen en dansbare beats, die aandoen als industrial en meer jaren tachtig genres als electronic body music en witch house, maken Vonder interessant en sterk.

Vonder

Na een pauze in de gallery komt Joshua J met zijn muzikale vrienden op voor een warme terugkeer thuis. De artiest woont al een tijd in Amsterdam, maar hij begon als Bredanaar met muziek maken bij The Loads, waar hij kort naar verwijst: “Ik ben daar begonnen, het was de enige plek waar je kon leren dj’en én produceren.” Joshua J zal waarschijnlijk nooit loskomen van het verhaal dat Dr. Dre zijn debuut EP opnam in zijn ‘Beats Of The Week’ playlist. Maar dat geeft niet, hij komt er zo ook wel. Joshua heeft een trompettist en gitarist mee en speelt zelf af en toe op het keyboard. Achtergrondtracks als begeleiding en met extra stemmen geven de show een vol geluid, van warme soul en funky hiphop. Joshua J staat vol vertrouwen met brede glimlach op het podium en betrekt zijn zittend publiek gezellig bij de show. Hij brengt zelfs het nieuwe nummer ‘Polygamy’ met een dikke hiphop flow en de boodschap “exploring not cheating”. Alweer een act van hoog niveau vanavond.

Presentator Joep wijst daarna de bezoeker nogmaals op de grijpmachine waar je voor vijftig cent kunt proberen een token te grijpen, dat een gratis ticket voor de volgende editie oplevert. MotMot Sessions 4 is op donderdag 23 september. Dan treden de electronische act Midist en rapper Zeno op.

Joshua J