Zaterdag 18 november was het weer hard en feestelijk in Mezz Kleine Zaal. Lokale rockers Revölvo openden het bal met een stevige set waarna The Dirty Denims het overnamen met hun happy hardrock. Bekende gezichten waarmee het altijd goed rocken is.

Dat Revölvo een Bredase band is, merk je meteen. Het publiek is ruim voor het begin van het optreden aanwezig in de kleine zaal van Mezz en praat uitbundig met elkaar. Eenmaal begonnen straalt de bandleden uit dat ze op hun gemak zijn. Ze werpen stevige klanken, die doen denken aan Motörhead, met een geheel eigen sound,  de zaal in. Veel interactie met het publiek en hier en daar een inside joke maken het optreden persoonlijk en vertrouwd. De zanger heeft een krachtige stem en elk woord wordt meegezongen door het publiek. 'Spelen!' is de voornaamste boodschap van het publiek en dat doet deze band goed.  Moshpits ontstaan in de kleine zaal, waarbij de gitarist zelf ook nog mee doet. Kortom, Revölvo weet hoe het het Bredase publiek moeten entertainen.

Revölvo

The Dirty Denims

The Dirty Denims wordt aangekondigd door race geluiden. Deze Eindhovense happy hardrock band heeft net een nieuwe EP uitgebracht onder de naam 'Ready, Set, Go!' geheel in de stijl van een ouderwets racecircuit. Zangeres Mirjam beweegt theatraal mee, wat op dit moment nog ongemakkelijk overkomt. “READY SET GO!“ roept ze, wat de titel is van het eerste nummer dat ze gaan spelen.  Eenmaal spelende is deze band leuk om naar te kijken. The Dirty Denims spreekt een en al plezier uit. Er wordt synchroon bewogen met de gitaren, er zit kleine uitgedachte danspassen in de set en op het einde branden er zelfs vuurpijlen aan de gitaren. Het kost de band in het begin echter wat moeite om het publiek mee te krijgen. Waar hun eigen muziek doet denken aan AC/DC en Ramones, covert The Dirty Denims deze bands ook in deze set. Een goede variatie met het eigen werk. Door Mirjam op zang en Suzanne op drums, voelt deze band als een vrouwelijke inbreng in de veelal mannelijke hardrock scène. De zang heeft een benadrukt Amerikaanse accent, en bestaat uit veel herhaling. Dit maakt de muziek toegankelijk voor het publiek, dat uiteindelijk lekker meedanst en meezingt. Al bij al laat The Dirty Denims een feestsfeer achter in de kleine zaal van Mezz!