Vrijdag 24 mei was het weer tijd voor de veertiende editie van Punkrock Riot, deze keer niet in de vertrouwde Mezz, maar vanwege de verbouwing gaat Punkrock Riot on tour richting Pier 15.

Tijdens deze editie was het aan Generation 84 om de avond af te trappen. De zaal was nog redelijk leeg, maar daar maakte zanger Teun van Aerschot alle gebruik van. Hij heeft niet één moment op het podium gestaan maar rende, sprong en stormde alle kanten op om de mensen die er al waren een beetje op te zwepen. Vervolgens was het de beurt aan Captain Kaiser, die toen ze begonnen het geluk hadden dat de zaal al flink vol was gelopen. Deze energieke band die alles met extreem veel inzet brachten kregen het daarom ook zonder moeite bij het eerste nummer voor elkaar om de eerste moshpit van de avond te starten. De mensen die op deze editie van Punkrock Riot waren afgekomen, lieten zien dat het hun niet uit maakt waar het plaats vindt, zolang er maar goede en harde muziek is. Waar in het begin het bij alleen een moshpit bleef, werd al snel op de speakers geklommen om vervolgens in een zee van armen te springen, of was er zelfs meerdere malen tijd om een menselijke piramide te maken. 

Generation 84

Captain Kaiser

Nu het publiek goed opgewarmd en wakker geschud was, was het tijd voor de drie heren van Camp High Gain. Tijdens de set was er genoeg tijd voor wat interactie met publiek. Zo werden verschillende bekenden uit de zaal gevraagd om bijvoorbeeld een circle pit te starten of de zoveelste moshpit. Maar ook werd er tijd gemaakt om een bijpassend deuntje te spelen terwijl er iemand voor de tweede keer van de speakers af sprong. Kortom, de temperatuur was goed opgeschroefd en er zijn heel wat calorieën verbrand. Deze 'on tour' editie van Punkrock Riot was meer dan een succes!

Camp High Gain