In 2013 stond The Bony King Of Nowhere in Mezz tijdens het festival Ik Zie U Graag, afgelopen donderdag, op Valentijnsdag, kwam hij terug naar Breda voor een uitverkochte Kleine Zaal. Het optreden is onderdeel van een korte tour door Nederland waarbij de Gentse artiest ook op het Groningse festival Grasnapolsky stond.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Antwerpse Paulien Rondou oftewel Catbug. In november kwam haar debuutalbum uit, genaamd ‘Universe’, waarbij ze luisteraars meeneemt in haar eigen wereld. Dit doet Catbug ook in de Kleine Zaal van Mezz.  In haar eentje gaat ze op het podium staan met haar gitaar en weet de nummers op een breekbare manier aan het publiek te brengen. De nummers zijn klein en niet heel afwisselend, maar de stem van Paulien is mooi waardoor het niet snel gaat vervelen. 

De hoofdact van de avond komt uit Gent: The Bony King Of Nowhere, die ongeveer een week geleden nog een belangrijke muziekprijs in België won, namelijk een MIA voor beste componist. De set bestaat vooral uit nummers van het nieuwste album ‘Silent Days’ zoals ‘Whenever We Meet Again’ en ‘Every Road’. De nummers van de band onder leiding van Bram Vanparys zitten vol met melancholie, dit is te horen aan het geluid bijvoorbeeld bij ‘Like Lovers Do’ en aan de tekst “This silence in here gets darker every day. It is breaking us apart”. Ze spelen naast nummers van het recente album  ook nummers van eerdere albums zoals ‘Travelling Man’. Aan het einde van het optreden krijgt het publiek de kans verzoeknummers aan te vragen, waar graag gebruik van wordt gemaakt. Als afsluiter klinkt het nummer ‘Girl From The Play’ van het tweede album ‘Eleonore’, hierdoor hoor je nog extra de groei die de band heeft doorgemaakt. Het maakt een mooie afsluiter van de avond waarna de band nog uitgebreid met het publiek spreekt.