Volgende week, op paaszondag 21 en paasmaandag 22 april 2019, trekt alweer de 23e POBparade door het centrum van Breda. Dit jaar zijn er 41 optredens op elf podia. We zien wat bekende namen terugkeren, maar ook nieuwe bands en acts opstaan. Hoe te kiezen? Altijd moeilijk, we geven je vijf onmisbare tips die je, hoe kan het ook anders, natuurlijk niet allemaal gelijktijdig kunt zien. Doe er toch je voordeel mee!

The King's Head

Een nieuwe supergroep is opgestaan, The King’s Head debuteert op de POBparade. Vijf bandleden die elkaar kennen van jarenlang muziek maken in Breda, in bands als Hilton Dive, Wake, Bleach, Cape en Revölvo spelen, samen naar concerten gaan, kinderfeestjes en bier drinken. Puttend uit hun muzikale verleden, met elementen van grunge, sludge, metal, stoner en vooral rock met nineties invloeden. Lees ons kennismakingsinterview met The King’s Head. Op Eerste Paasdag, vanaf 21:40 uur op de planken in De Avenue, wij zijn alvast enorm benieuwd!

The King's Head

Windup Space

De albumrelease in Mezz eind maart ligt nog vers in ons geheugen en vorige week speelden de drie mannen van Windup Space liefst twee akoestische optredens tijdens Record Store Day. Ze laten geen kans onbenut om de songs van het nieuwe album ‘Shelter’ aan je te presenteren. Het resultaat mag er zijn en ook de oudere nummers hebben een venijniger, duister en emotioneler randje gekregen. Alternatieve rock om de deur voor uit te gaan. Windup Space sluit Vulling af op Eerste Paasdag, om 23:30 uur. Vulling is sowieso een goede keuze op zondag met optredens van Red Valley, Halvmåne en Charades.

Windup Space

Tunnelvisie

Na lange tijd weer terug op een Bredaas podium: Tunnelvisie. We hebben van horen zeggen dat het nieuwe materiaal zo goed als af is. Dikke kans dat de jongens van Tunnelvisie dat ook gaan brengen. Brabantse teksten over een cross over van hiphop en rock en punk, met muzikale invloeden van dikke jaren negentig bands als Rage Against The Machine, Osdorp Posse, Beastie Boys en  Cypress Hill. Motto? Gas geven en tekeer gaan. Waar? In De Speeltuin, op Eerste Paasdag rond 00:30 uur.

Tunnelvisie

Bongloard

Alwéér een nieuwe band van Jannes van Kaam, die je vast kent van Duke John of FFOOSS, bands waarmee hij eerder op de planken stond in Breda. Met Bongloard komt hij De Speeltuin onveilig maken op Tweede Paasdag om 18:45 uur. De band maakte pas op 30 maart zijn debuut, dus rauwe randjes zullen er nog genoeg zijn bij deze rauwe garage rock band. Het zal in De Speeltuin zeker ook losgaan bij de andere acts Summersile en To Live Among Wolves.

Bongloard

Rank & File / Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band

Tweede Paasdag zal er ééntje worden vol gemengde gevoelens. Het Hijgend Hert biedt je een zeer aantrekkelijke dubbel bill, met eerst Rank & File om 19:00 uur en daarna de afsluiter van deze POBparade: Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band. Huilen omdat het allerlaatste optreden van Rank & File ooit wordt en feesten omdat het bij JDZDJHB waarschijnlijk niet anders kan.

Wij verwachten dat Rank & File hun rapcore nog één keer ook vet zal laten knallen, dus laat dat huilen maar zitten en ga springen. Check hier ook de ‘Promo Medley 2019’ van Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band voor een voorproefje van zijn “epische 90's klassiekers en dampende bewerkingen van de heetste hits.” Meemaken, bij zijn.

Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band