In 2016 wonnen ze de Kunstbende, twee jaar later staat de band Frantic op Breda Barst als een van de winnaars van de voorronde. Met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar is het de jongste band die dit jaar op het festival staat. Het belooft een energieke show te worden met de muziek van Frantic, die wordt omschreven als up-tempo rock. We spraken frontman Tyn van Londen via Skype op de woensdag voor Breda Barst, onder andere over de toekomstplannen en natuurlijk Breda Barst.

Ben je zenuwachtig voor het optreden op Breda Barst?
“Zenuwen zijn er altijd wel, maar ik denk dat ik namens de band wel kan zeggen dat we er redelijk zelfverzekerd in staan en dat we goed gerepeteerd hebben. We zijn blij met de nieuwe nummers en de set die we al hebben.”

Wat gaan jullie tijdens het optreden op Breda Barst anders doen dan tijdens de Kick-off?
“We gaan sowieso twee nieuwe nummers spelen en we gaan nog meer proberen te knallen. We vonden dat het bij de Kick-off goed ging, alleen er zijn altijd dingen die beter kunnen zoals partijtjes of samenspel.”

Frantic - Breda Barst Kick-off 2018

Waar kijk je het meeste naar uit?
“Ik denk als we het podium opkomen en dat het sfeertje proeven van Breda Barst. Ik denk dat we er vanaf dan nog meer zin in hebben dan voor het optreden.”  

Jullie zijn de jongste die dit jaar op Breda Barst staan, is er daardoor een bepaalde druk?
“Nee, eigenlijk niet, ik snap dat mensen dat kunnen denken, maar ik vind dat het niks met leeftijd te maken heeft. Als je ouder bent, heb je natuurlijk meer ervaring, maar het is niet zo dat wij ons geïntimideerd voelen door andere bands.”

Hebben jullie al plannen voor de periode na Breda Barst?
“Er staat nog niet veel vast, we zijn wel van plan om een aantal demo’s op te nemen om vanuit daar meer optredens te regelen en door te werken zodat we de studio in kunnen.”

Frantic - Breda Barst Kick-off 2018

Waar haal je de inspiratie vandaan voor nieuwe nummers?
“Meestal komt dat vanzelf, het is niet iets wat je kan forceren, maar op een gegeven moment ligt er een nieuwe riff op tafel of een nieuwe akkoordenschema en vanuit daar beginnen we met werken.”

Welke artiesten zijn jullie voorbeeld?
“Muse en Arctic  Monkeys. Dat is denk ik ook wel terug te horen in onze muziek!”

Wat hoop je nog te bereiken met Frantic?
“Wat wij hopen te bereiken, is dat we nog vaak kunnen gaan optreden, een aantal albums kunnen gaan opnemen en zorgen dat we uiteindelijk ons brood kunnen verdienen met Frantic.”

Frantic staat zondag op het Future Podium, om 17:25 uur.