Overslag Festival. Een ontmoetingsplek in Belcrum om kennis te maken met nieuwe muziek en nieuwe plekken. Op 20 oktober organiseerde het festival een tweede editie, waarin muziek en kunst samen kwamen, met onder andere Bazzookas en Berry de Jong in de line-up.

Zodra je het terrein van STEK op loopt, zie je de harde kern van Bazzookas al staan. Vesten, shirts. De merchandise is aanwezig, ondanks dat de band het zelf niet bij zich heeft. De donkere binnenplaats heeft deze avond toch wat licht: het podium. Ook dit licht is echter matig. Een paar lampen en een paar ledjes voor het podium. Daar moet het publiek het mee doen. 

Vanaf dat Bazzookas begint te spelen tot aan het einde van de show is er alleen maar beweging op het asfalt. Niemand staat stil. Dat is ook niet te doen op de dansbare ska van de band. En waarom zou je als band op een veel te klein podium staan als er genoeg ruimte is bij STEK? Precies, gewoon met blazers en alle hebben en houwen tussen het publiek gaan staan. “Aanraken mag”, roept Bas Barnasconi door de microfoon, waar vooral de vrouwen gretig gebruik van maken. 

Bazzookas

Na de show volgt het publiek de Lintworm, oftewel een meisje in een knalroze pakje met linten, naar Podium Bloos. My Protest verzorgde hier een mix tussen muziek en kunst. Voor mensen die vooral heel nuchter waren, geen geschikt optreden. De te overdreven schreeuwen en gebaren en het neppe gehuil zorgde na de show echter wel voor hilarische imitaties op het terras van Bloos. De ene imitatie nog beter dan de andere. Het zette wel de toon van de rest van de avond: een hoop gelach tijdens de toch iets minder toegankelijke kunstenaars die later die avond in Electron stonden. 

My Protest

We volgen de Lintworm naar Electron, waar Give Up The Ghost een mix tussen muziek en vooral veel noise ten gehore brengt. Hoewel enkelen geboeid naar het podium staan te kijken, lijkt  Electron vooral een groot café. De meesten praten nog na over de performance van My Protest, die toch wel een enorme indruk heeft achtergelaten bij de bezoekers van Overslag. Ook tijdens Berry de Jong, waarbij noise nog meer de overhand heeft, lijken de meesten weinig aandacht te hebben voor het optreden. 

- de tekst gaat verder onder de foto -

Give Up The Ghost

Berry de Jong

Rubah

Pas bij Rubah in Pier 15 hebben de meesten weer aandacht voor het podium. Roxane Clijsen en Bram Schouw staan samen op het podium om de afterparty van Overslag te verzorgen. Op de Facebookpagina staat: "iets nieuws, iets spannends en iets uitdagends." Klinkt veelbelovend en dat is het ook. Een mix tussen electronica, instrumenten en zang, dat is wat de muziek van het duo het beste omschrijft. De meesten zijn doodstil tijdens de show en genieten met een biertje in de hand van dit toch wel toegankelijke optreden. Even geen dance, noise of andere geluiden waar je nekharen van overeind gaan staan, maar gevoelige liedjes die stiekem ook nog eens dansbaar zijn. Voor ons een goede act om de avond mee af te sluiten.