Feuerengel, de enige officiële tribute band van Rammstein. Het is niet zomaar een doorsnee coverband, maar een die bijna net zo geliefd is als de populaire Duitse metalband. Toen de bandleden van Rammstein hoorden dat Feuerengel bestond en de mannen in de pers terug zagen, waren ze verkocht. Zo mocht Feuerengel onder andere optreden op de uitreiking van de dubbele platina en gouden plaat voor de albums 'Sehnsucht' en 'Herzeleid'. Daarom was het tijd om de mannen op 23 november zelf te gaan zien in het Chassé Theater.

Zonder voorprogramma kijkt het publiek een uur lang naar een zwart doek dat het podium verhult. Zodra de grote cijfers beginnen af te tellen op het doek, doven alle lichten. Stipt 21:00 uur trapt de band af. Het is direct duidelijk dat Feuerengel alles uit de kast haalt om de altijd bombastische shows van Rammstein na te produceren. Met ‘Ja, nein, Rammstein’ krijgen ze de zaal meteen mee. Een goed begin van een veelbelovende show.

Al snel is het goed warm in het Chassé door al het vuurwerk en de vlammen, die het podium nog eens extra verlichten. Iedereen die in een trui of vest gekomen is, heeft hier aan het begin van de show al spijt van. Het is bakken en braden geblazen. Werkelijk alles komt voorbij: de bekende doodskist waarna toetsenist +hors+en omgetoverd is tot discoman, verschillende vlammenwerpers en brandende microfoons. De show lijkt daardoor één op één met de shows van Rammstein. Wie dus geen kaartje heeft weten te bemachtigen voor het concert van Rammstein zelf in 2019, krijgt de ervaring wel met Feuerengel. Alle hits komen deze avond voorbij, die met veel geklap en gezang ondersteund worden zijn door het Bredase publiek. 

De tekst loopt door onder de foto

Zodra de band ruim een half uur te vroeg het podium verlaat, is het duidelijk dat het publiek nog meer voorgeschoteld krijgt. Rammstein staat bekend om twee toegiften en dat doet Feuerengel moeiteloos na. Bij de eerste toegift komt zanger Boris met een verrassing voor de zaal. Zijn gulp gaat open en hij haalt er een rubberen penis uit. Binnen no time krijgen de voorste rijen een douche van pis (oké, een grote slang zorgt voor het water dat over het publiek spuist) en Boris pist ook nog in zijn eigen mond.

Bij de tweede toegift mag een uitverkoren fan in een rubberboot over het publiek surfen. De bombastische show is na ruim twee uur ten einde, maar we hadden het nog veel langer uit kunnen houden met al het spektakel op het podium, waarbij ieder bandlid een grote rol in heeft gespeeld.

Feuerengel