Donderdagavond 15 november aanstaande stopt de caravan van Popronde weer in de parel van het zuiden. Dit jaar zijn er 57 optredens op 25 verschillende podia in het centrum van Breda te beleven. Die kun je natuurlijk nooit allemaal zien. Wij vroegen de vrijwilligers van Popronde Breda naar hun tips voor deze 2018 editie. Lees de tips van Herman, Jamie, Madelon en Youri.

Herman Sibon (programmeur, vrijwilligerscoördinator)

Thaïti - 21:00 uur de Avenue
Deze band speelde tijdens de officiële opening van Popronde 2018 in Nijmegen een guerrilla-gig ergens op een plein. Ze wisten de toevallig passerende mensen direct naar zich toe te lokken, die vervolgens weer  spontaan begonnen te dansen. Feest dus wanneer deze band op het podium staat, ongeacht het tijdstip waarop ze spelen.

Samora - 22:45 uur Borrel Bar Breda
Deze zangeres maakt een heerlijke combinatie van verschillende stijlen 
muziek, waar reggae als een soort rode draad doorheen loopt. Een topartiest als Sean Paul zou zich rijk mogen rekenen als hij Samora tot een duet zou kunnen verleiden, maar is misschien wel bang dat hij de scepter die hij al jaren door de dancehall zwaait spontaan aan haar kwijt zal raken want zij neemt geen genoegen met een klein beetje spotlight!

Sherman Oaks - 21:15 uur Grand Theatre
Met z'n vieren bespelen ze acht instrumenten, waardoor het geluid zo veel lagen kan bevatten dat je als toehoorder steeds dieper mee het woud in wordt gelokt. En dat is verre van erg, want je wilt niets liever dan je helemaal verliezen in de melancholische muziek die zij je voorschotelen.

Herman Sibon

Jamie Jochems (promotie)

VENHILL - 23:15 uur Café de Speeltuin
Toen ik hoorde dat VENHILL geselecteerd was voor de Popronde, was ik erg excited om ze ook naar Breda te krijgen. VENHILL is namelijk een band die het experiment niet schuwt, maar tegelijkertijd niet uit de bocht vliegt. De band zet je op het verkeerde been om je vervolgens te grijpen met catchy riffs en melodieën. Deze vier studenten van het conservatorium weten invloeden van doom, punk en grunge perfect te verpakken in wat zij zelf sleazy psychopunk noemen. De eigenzinnge stem van zangeres Jaro switcht perfect tussen scheurend en helder. Het is ook niet voor niks dat VENHILL uitgeroepen is tot Never Mind the Hype Talent.

STARRLIGHT - 22:00 uur Backstage Breda
STARRLIGHT is een ervaren MC die weet hoe ze het publiek mee krijgt. Ze is tough, een geboren performer en haar raps komen echt binnen, gebracht met gevoel en power. Ze is iemand die let op de details en dit is goed terug te horen in haar muziek. Bovendien is STARRLIGHT iemand met een empowering message, wat onder andere terug te horen is in haar tracks ‘Lights Out’ en haar EP ‘Bedtime Stories’. In de huidige Nederlandse hiphop scene hebben we echt iemand nodig als STARRLIGHT en ik ben erg blij dat ze ook langskomt bij de hiphop stage Backstage tijdens Popronde Breda.

Logosamphia - 1:45 uur Mezz Afterparty
De muziek van Logosamphia zou je eigenlijk niet moeten willen uitleggen. Daarom ga ik dat ook niet doen. Dit is echt iets dat je mee moet maken. Maar hou je van experimentele, hyperactieve muziek en memes? Dan is dit echt iets dat je niet moet missen! Wil je dus al je energie nog even kwijt en muzikaal iets totaal anders mee maken? Kom dan zeker even langs bij de afterparty.

Jamie Jochems

Madelon Bruinhof (programmeur)

Er spelen zoveel leuke acts tijdens Popronde Breda, maar mijn drie grootste aanraders zijn dan toch Karel, MORADO en Dési Ducrot.

Karel - 23:15 uur HiFi Klubben
Karel speelde afgelopen zomer al op Down The Rabbit Hole en was door 3voor12 bekroond als derde beste act van het hele festival. Hiermee legt hij de lat meteen hoog, maar kan hij het ook waar maken? Dat vroeg ik mij af. Toen heb ik zijn show gezien in Merleyn met Popronde Nijmegen en ik ben overtuigd. Hele bijzondere electropop met veel energie waarbij je niet stil kan blijven staan. Ik ben heel benieuwd hoe Karels show gaat zijn in Hifi  Klubben.

MORADO - 22:00 uur Brandpunt
MORADO is een band bestaande uit vijf muzikanten die psychedelische muziek maken. De bandleden delen een liefde voor muziek uit de jaren '60, '70 en '80. Met hun eigen muziek steken ze dit in een modern jasje, met afwisselende en alternatieve ritmes.

Dési Ducrot - 20:45 uur De Huiskamer
Dési Ducrot is een ander soort singer-songwriter. Niet alleen haar authentieke stem, maar instrumentaal is het anders dan de “normale” singer-songwriter waar mijn gedachten al gauw afdwalen. Dési Ducrot heeft wel iets unieks, iets ongrijpbaars wat mij raakt. Je moet het gewoon live een keer meemaken. Dési speelt samen met haar gitarist in Café De Huiskamer.

Madelon Bruinhof

Youri Valentijn (promotie)

Tijdens deze editie van Popronde Breda staan er weer veel toffe bands in de binnenstad. Het is moeilijk kiezen, maar mijn drie grootste aanraders uit de hele line-up zijn Wildebeast, The Ten Bells en Anemone.

Wildebeast - 00:45 uur Café de Speeltuin 
Wildebeast is een snoeiharde en energieke punkrockband uit Utrecht die momenteel door het hele land tenten op zijn kop zet. Ik heb ze zo’n anderhalf jaar geleden tijdens de POBparade café de Speeltuin ook compleet op z’n kop zien zetten en ben benieuwd hoe ze dat dit jaar weer zullen gaan doen.

The Ten Bells - 23:30 uur Bel Air 
The Ten Bells is een garage blues rockband die tijdens hun tweede (!) optreden al een openingsspot op Pinkpop binnensleepte door de Limburgse bandwedstrijd Nu Of Nooit te winnen.

Anemone -  20:15 uur Café Lievense
Anemone is een psychedelische Britpopband die momenteel keihard gaat. Ze zijn in de zomer van 2017 uit de startblokken geknald en zijn nu bezig om heel Nederland te veroveren.

Youri Valentijn